Divčibare puno snega, ali i gostiju

Izvor: RTS, 20.Feb.2018, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divčibare puno snega, ali i gostiju

Na Divčibarama se za državni praznik u februaru beleži najveća posećenost od početka zimske sezone. Kapaciteti za smeštaj turista popunjeni su do poslednjeg mesta. U januaru je samo deset dana bilo moguće skijati, tako da sada i po nekoliko hiljada gostiju dolazi na jednodnevne izlete.
Vreme na Divčibarama optimalno je za zimske sportove i šetnju, te ne čudi što je od početka zime gostiju najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za sretenjske praznike.

Većina turista je iz vojvođanskih gradova, prestonice, Valjeva, Šapca, Lazarevca, Gornjeg Milanovca i Čačka.
"Dobro je što je sneg napokon pao i na naše Divčibare ovde, i za ovaj kraj", kažu gosti.
Brojni skijaši i borderi koriste obe staze na Divčibarama. Mališani uživaju u sankanju i novom avantura-parku.
Za razliku od početka zimske sezone, vremenske prilike u februaru naklonjene su zaljubljenicima u sportove na snegu.
"Mi smo blagovremeno počeli sa veštačkim osnežavanjem. Pravili smo tu primarnu podlogu za skijanje i čekali smo taj prirodni sneg da nam padne da bismo mogli da otvorimo ski stazu", ističe Časlav Maksimović iz "Divčibare Ski Rezorta".
U hotelima, odmaralištima i konačištima je oko hiljadu i po kreveta, svi su popunjeni. Osim toga, na Divčibarama ima skoro dve hiljade privatnih vikendica.
"Skijališta su nam puna, puna i snega i pre svega skijaša, a svakako i turista koji vole čist vazduh i deca da se sankaju – jedna prava zimska idila na Divčibarama", kaže direktorka Turističke organizacije Valjevo Ana Marković.
U odnosu na razvijenije zimske centre prednost Divčibara je blizina brojnih gradova na severu i zapadu Srbije, pa na hiljade turista dolazi na jednodnevne izlete.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.