Dim ide ka Surčinu i Ugrinovcima... ali bez brige!

Izvor: Mondo, 23.Feb.2015, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dim ide ka Surčinu i Ugrinovcima... ali bez brige!

Lekar Gradskog zavoda za javno zdravlje Milan Milutinović, iz ekotoksikološke ekipe koja je vršila merenja tokom požara u Makišu, kaže da nema opasnosti po zdravlje Beograđana.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

On je u telefonskoj izjavi RTS-u rekao da je sreća što je požar u zoni koja nije naseljena.

"Mobilne jedinice su od 4 i 40, kada smo dobili poziv, vršile merenja. Radi se o zoni koja nije naseljena, nema kanalizacije, pa vode za gašenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << otiču kišnom kanalizacijom i ulivaju se u zemljište. Radi se o materijama koje brze gore, pa je gašenje otežano", rekao je Milutinović.

On je naglasio da zagađenje vazduha nije problem jer u blizini nema naseljenih mesta.

"Vetar duva iz pravca juga i jugoistoka i duva ka Surčinu i Ugrinovcima, ali nema alarmantnih podataka. Vrednosti zagađujućih materija su granicama dozvoljenih i nema opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu u tim naseljima", rekao je dr Milutinović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.