Devojčice šamarale vršnjakinju u dvorištu škole u Barajevu

Izvor: RTS, 13.Sep.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčice šamarale vršnjakinju u dvorištu škole u Barajevu

Slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je u dvorištu osnovne škole u Barajevu, gde su dve učenice tukle i šamarale svoju vršnjakinju, potvrđeno je RTS-u u toj školi. Škola je pokrenula disciplinski postupak.
Na video-snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako jedna od učenica srednje škole u Barajevu udara žrtvu po glavi i preti joj da će "proći trista puta gore" ako sve ispriča >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njenoj majci.

Druga devojčica prilazi žrtvi i naređuje joj da spusti ruke, a zatim počinje da joj udara šamare, dok ostala deca dobacuju psovke.
Dve devojčice (15) snimljene su kako u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmenično šamare.
Za sve to vreme druga deca se smeju, pa čak i nasilnice same pokazuju osmehe.
Kako prenose mediji, žrtva i jedna od nasilnih devojčica su učenice prvog razreda srednje škole u Barajevu, dok je druga devojčica učenica srednje škole sa Zvezdare.
Direktor škole: Učenice nasilne pod uticajem rijalitija
Srednja škola u Barajevu pokrenula je disciplinski postupak protiv učenice te škole koja je bila nasilna prema svojoj vršnjakinji, rekao je direktor te ustanove Dobrivoje Jelić i dodao da će policija podneti prijavu za nasilničko ponašanje.
Napomenuo je da će o tome da li će učenica biti isključena iz škole konačnu odluku doneti nastavničko veće.
"Sve ono što vide u rijaliti programima, one to reprodukuju. U slučaj je umešana i učenica druge škole koja se došla sa Voždovca da se bije", naveo je direktor.
Kako kaže, razgovarao je sa roditeljima obe učenice, a devojčica koja je bila žrtva nasilja u ponedeljak će krenuti u školu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.