Delta: S korupcijom nemamo nikakve veze

Izvor: Mondo, 02.Dec.2012, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta: S korupcijom nemamo nikakve veze

Kompanija biznismena Miroslava Miškovića u saopštenju za javnost navodi da je, s obzirom na vrstu poslova kojom se bavi, isključena mogućnost koruptivnih radnji.

Kako je navedeno, kompanija je bila prinuđena da se putem saopštenja obrati javnosti "zbog nastavka i pojačavanja kampanje koja se protiv Delta Holdinga vodi kroz deo medija".

"Delta Holding nikada nije radio poslove sa državom, sa akciznom robom, poslove vezane za nacionalne prirodne i druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << resurse, niti je radio sa javnim preduzećima. Ovim je praktično isključena mogućnost pojavljivanja u bilo kakvim koruptivnim radnjama."

"Delta Holding je poslovni sistem koji je do prošle godine zapošljavao 25.000 ljudi i ostvarivao tri milijarde evra ukupnog prihoda, po čemu je bio najveća kompanija u Srbiji i jedna od najvećih u regionu. I danas je Delta Holding, sa 7.700 zaposlenih, jedna od pet najvećih kompanija u našoj zemlji", navodi se u saopštenju.

U nastavku se navodi da je Delta Holding bio veoma aktivan u procesima akvizicije određenih preduzeća. U tim preduzećima nije bilo otpuštanja, niti štrajkova, firme su dobijale na bonitetu, razvijale se i to su danas daleko vrednija preduzeća nego što su bila u momentu preuzimanja.

"To je kontinuirano, u više navrata, kontrolisano i proveravano od svih nadležnih državnih institucija u proteklom periodu", navedeno je u saopštenju.

U ovom obraćanju javnosti posebno se ističe da je "Delta Holding poslovni sistem u kome svaka nova kompanija koja ulazi u poslovanje sa Deltom, prolazi kroz procenu i proveru finansijskih pokazatelja i vlasničkih odnosa, a koje sprovode interne i eksterne ekspertske službe u oblasti finansija i pravnih pitanja."

"U skladu sa ovom praksom i poslovnim principom, Delta Holding, njegov vlasnik, kao i članovi porodice vlasnika Kompanije, apsolutno nikada nisu poslovali sa inkriminisanim osobama", navodi se u saopštenju.

Dalje se objašnjava da je praksa provere poslovnih partnera uobičajena je u vodećim svetskim kompanijama i bankama i značajni partneri sa kojima Delta Holding posluje takođe su proveravali kredibilitet naše kompanije i njenog vlasnika.

"Samim tim nije slučajno što su sa Deltom radili ili danas rade svetski giganti kao što su između ostalih i BMW, Nike, Nivea, Generali, Ferrero, InterContinental Hotel Group, Societe Generale, Intesa, Raiffeisen Bank, Barclays, Costa Coffee, Honda, Mars..."

Na kraju saopštenja objašnjava se da se kompanija odlučila na ovaj način obraćanja javnosti jer je izložena nezapamćenoj kampanji, koja joj nanosi veliku štetu u zemlji, regionu i svetu.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delta: Nismo radili sa državom

Izvor: B92, 02.Dec.2012

Beograd -- Delta Holding je saopštio da "nikada nije radio sa akciznom robom, poslove vezane za nacionalne prirodne i druge resurse, niti je radio sa javnim preduzećima"..."Ovim je praktično isključena mogućnost pojavljivanja u bilo kakvim koruptivnim radnjama", navodi se u saopštenju Delte...Delta...

Nastavak na B92...

Delta holding: Nismo radili poslove sa državom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2012

BEOGRAD -..Kompanija Delta holding u vlasništvu Miroslava Miškovića koji sutra treba da bude saslušan u Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je danas da nikada nije radila poslove sa državom, akciznom robom, kao ni sa javnim preduzećima zbog čega isključuju mogućnost učešća u koruptivnim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.