Izvor: Blic, 09.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dekreti bez konkursa BEOGRAD - Novi direktor Kliničkog

Dekreti bez konkursa

BEOGRAD - Novi direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Vojko Đukić smenio je ovih dana 18 od 25 direktora instituta. Od mnogih nedoumica, posebnu je izazvalo i imenovanje asistenta dr Siniše Pavlovića na mesto direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti, jedne od najvećih i najznačajnijih ustanova KCS. To je prvi put u istoriji beogradskog Medicinskog fakulteta (instituti KCS su ne samo zdravstvene, već i naučne i obrazovne ustanove) da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na čelo tog Instituta postavljen asistent.

- Dr Pavlović je u svakom pogledu stručno kompetentan, ima visok moralni rejting, što su potvrdile i njegove kolege u prethodno obavljenim konsultacijama, kaže za 'Blic' prof. dr Vojko Đukić, direktor KCS i ističe da 'većina novih direktora nisu pripadnici ni jedne političke stranke'.

Dr Pavlović je u izjavi za 'Blic' rekao da će nastojati da napravi iskorak u organizacionom smislu, ističući da ima podršku kolega.

Kako je najavio, akademik prof. dr Miodrag Ostojić ostaje direktor Klinike za kardiologiju, na mesto načelnika Klinike za kardiohirurgiju biće psotavljen dr Miljko Ristić, načelnika Centra za vaskularnu hirurgiju doc. dr Lazar Davidović, a Pejs-mejker centrom će rukovoditi asistent dr Goran Milašinović.

Na čelo Instituta za rehabilitaciju (u Sokobanjskoj) Ministarstvo zdravlja postavilo je dr Miloša Obrenovića, koji je od tri godine, koliko radi u toj ustanovi, dve van matične kuće, jer je na specijalizaciji.

Prema zakonu o naučnim ustanovama, na čelu institituta trebalo bi da bude sručnjak sa naučnim zvanjem, što ovde nije slučaj.

Umesto dr Radmile Trmčić, izabrane referendumom, Ministarstvo zdravlja je nedavno donelo novu odluku i na mesto direktora postavilo dr Katarinu Vekić. Usledili su štrajkovi, a osmočlana delegacija posetila je i potpredsednika Vlade Srbije dr Žarka Koraća, tražeči da se ispoštuje volja kolektiva.

Nedavno su i zaposleni u Gradskom zavodu za zaštitu zdravlja Beograda 'zatečeni' odlukom v.d. direktora prim. dr Slobodana Tošovića, (specijalni savetnik dva 'julova' ministra - dr Leposave Milićević i dr Nade Šljapić) da ukine pomoćnike. Z.D.Marković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.