Deca vraćena sa Divčibara zbog povraćanja

Izvor: Blic, 29.Apr.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca vraćena sa Divčibara zbog povraćanja

Više od 80 učenika prvog razreda Osnovne škole „Stanislav Sremčević“ iz Kragujevca vratilo se preksinoć sa rekreativne nastave na Divčibarama pre vremena jer je jedan broj dece oboleo, a dvoje je, kako nezvanično saznajemo, zbog visoke temperature i povraćanja pregledano u valjevskoj bolnici, posle čega su ih roditelji odveli kući.

Deca su na planinu stigli 24. aprila, u prošlu subotu, i već nakon dva dana mališani su počeli da osećaju tegobe.

Ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je obolelo 22 dece, a kako je saopštila Vanja Đorđević, portparol Kliničkog centra u Kragujevcu, sinoć se po povratku grupe Infektivnoj klinici javilo četvoro prvaka. Oni su posle pregleda u ambulanti upućeni na kućno lečenje. Po simptomima kod obolele dece, pretpostavlja se da bi uzrok mogao da bude trovanje hranom.

Kragujevački prvaci su na Divčibare otputovali na rekreativnu nastavu prošle subote i već posle dva dana roditelji su zbog visoke temperature i povraćanja morali dvanaestoro dece da vrate kući. Kada se broj obolelih đaka povećao, direktor škole Milan Božović je, u dogovoru sa roditeljima, odlučio da celu grupu učenika, ko su bili smešteni u odmaralištu „Zmaj", vrati u Kragujevac.

Upravnik odmarališta „Zmaj" na Divčibarama Marinko Ilić izjavio je za „Blic" da su sanitarni inspektori i stručnjaci Zavoda za zaštitu zdravlja u Valjevu „uzeli briseve iz kuhinje u kojoj se hrana priprema, kao i uzorke namirnica koje su deca jela". Čekaju se rezultati, pa zato još nije potvrđeno da su se ona otrovala hranom. Deca su jela pljeskavice, gibanicu i pileće pečenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.