Danas skup biciklista

Izvor: Akter, 27.Jun.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas skup biciklista

Pred početak izgradnje prvog objekta planiranog naselja "Beograd na vodi", "Promenade" na desnoj obali reke Save, šest beogradskih udruženja i organizacija pozvalo je građane da se danas okupe i prođu obalama te reke

Oni će tako videti kakav problem nastaje kada se, kako je najavljeno, uskoro zatvori veoma prometna javna gradska biciklistička i pešačka staza uz Savu koja povezuje Dorćol i Adu Ciganliju, te će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na toj relaciji morati kilometrima naokolo, kroz Novi Beograd.

Gradonačelnik Siniša Mali je najavio da će prvih 300 metara "ogledne Promenade" "Beograda na vodi", između Brankovog i Starog Savskog mosta, biti završeno u avgustu i sadržaće pešačku i biciklističku stazu, "ulični mobilijar" i dečija igrališta.

Međutim, ukazuju u saopštenju udruženja i organizacije, "nigde se ne može pročitati kakav je tačan plan gradskih vlasti za ovaj pojas, i za alternativnu rutu dok taj deo staze bude u rekonstrukciji".

Udruženja i organizacije očekuju da Grad Beograd, dok radovi traju tokom leta, "obezbedi odgovarajući i najkraći mogući bajpas" koji će nadoknaditi zatvorenih 300 metara staze duž buduće "Promenade" koja će, po jednima, biti ukupno dugačka dva kilometra, a po drugima, tri.

Skup biciklista i drugih građana na Trgu Republike je danas u 16:30 sati, pred 51. mesečnu manifestaciju "Kritična masa" čija trasa ovog puta vodi beogradskim i novobeogradskim ulicama, da bi se ukazalo na problem koji nastaje izgradnjom "Promenade".

Vožnja počinje u 17 sati, a završiće se posle 11 pređenih kilometara skupom na spornoj "Promenadi", uz pitanje "Šta će biti sa stazom?".

"Kritična masa" u Beogradu redovno ima obezbeđenje Saobraćajne policije, a poziv i trasa su na https://www.facebook.com/events/1461819124131908/.

Onima koji nemaju bicikle, IBikeBelgrade će ih i ovoga puta besplatno pozajmiti, za šta je potrebno prijaviti se i doći u 16 sati ispred prostorija IBikeBelgrade u Braće Krsmanovića 5.

Saopštenje su potpisali Udruženje građana Ulice za bicikliste, Ciklo svet Srbija, Jugo cikling kampanja, Bajsologija, Beociklizacija i IBikeBelgrade.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 800 biciklista brani stazu do Ade

Izvor: DANuBeogradu.rs, 27.Jun.2015

Više od 800 biciklista danas je protestovalo na delu biciklističke staze između Brankovog i Starog savskog mosta gde je planirana „ogledna“ promenada Beograda na vodi. Tradicionalna Kritična masa ovoga puta organizovana je u saradnji svih beogradskih biciklističkih udruženja. Po najavama gradonačelnika...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.