Danas protest vlasnika kombi vozila u Kraljevu

Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas protest vlasnika kombi vozila u Kraljevu

KRALJEVO - Stotinak vlasnika malih i srednjih preduzeća, autoprevoznika i fizičkih lica koji koriste kombi vozila kao sredstvo rada, najavili su da će danas održati protestnu vožnju ulicama Kraljeva zbog uvođenja godišnjeg poreza na upotrebu vozila do 3,5 tone nosivosti.

Jedan od organizatora protesta Dragan Savić najavio je početak protesta za 12 sati.

- Nama je država razrezala godišnji porez u odnosu na nosivost i godinu proizvodnje vozila koji u proseku iznosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << između 70.000 i 100.000 dinara, ali obzirom da su nama kombi vozila osnovna sredstva za rad, to je namet koji mi ne možemo da podnesemo. Zbog toga smo se odlučili na prostest - rekao je Savić.

Prema njegovim rečima, vlasnici kombi vozila okupiće se ispod nadvožnjaka kod Magnohroma, a protest je prijavljen Policijskoj upravi Kraljevo.

- Država gleda da na svaki način popuni svoj budžet, ali ovakvim potezima svaka inicijativa za pomoć razvoja malim i srednjim preduzećima o kojoj se govori pada u vodu - ocenio je Savić, vlasnik preduzeća za proizvodnju testenina.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.