Danas je Sveti Vasilije Ostroški

Izvor: RTS, 12.Maj.2020, 06:00

Danas je Sveti Vasilije Ostroški

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Svetog Vasilija Ostroškog.
Sveti Vasilije Ostroški je veliki čudotvorac čija su dela poznata i izvan granica Srpske pravoslavne crkve. Njegove mošti počivaju pod Ostrogom u Crnoj Gori.
Svetog Vasilija je u srpskoj Crkvi Gospod odredio za posebnu misiju, za pomoćnika i iscelitelja svih nevoljnih i bolnih, koji sa čvrstom verom i ljubavlju dolaze >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pristupaju mu kao velikom čudotvorcu i Božijem ugodniku.
I danas je ostroška isposnica svojevrsna banja iscelenja, u kojoj mnogi bolesni, hromi, suhi, zgrčeni i umobolni nalaze milost Božiju i odakle svojim domovima odlaze zdravi i dušom i telom.
Sveti Vasilije Ostroški rođen je kao Stojan Jovanović u selu Mrkonjići kod Trebinja u Hercegovini od majke Anastasije i oca Petra Jovanovića, po predanju 28.12.1610. godine, u bogobojažljivoj porodici težaka.
U strahu od danka u krvi, roditelji su Stojana već u dvanaestoj godini poslali u manastir Zavalu u kome je tada igumanovao njegov stric, iguman Serafim.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas je Sveti Vasilije Ostroški: Narodno verovanje kaže da ako vam je neko u porodici bolestan, ovo treba da uradite

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020

Pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Svetog Vasilija Ostroškog, velikog čudotvorca čija su čudotvorna dela poznata i izvan granica Srpske pravoslavne crkve...Njegovo sveto telo u celosti počiva u manastiru Ostrog u Crnoj Gori. Rođen je kao Stojan Jovanović u selu Mrkonjići, Popovo polje,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.