Danas i sutra kiša, na planinama sneg

Izvor: Akter, 05.Apr.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas i sutra kiša, na planinama sneg

Danas se u jugozapadnoj, južnoj, jugoistočnoj i u delu centralne Srbije lokalno očekuje od 20 do 30 milimetara kiše, a sutra na jugu i istoku lokalno oko 20 milimetara padavina za 12 sati, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Na planinama iznad 1.000 metara nadmorske visine očekuje se formiranje, odnosno povećanje snežnog pokrivača za oko 15 centimetara.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i hladno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Susnežica >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i sneg su mogući mestimično i u nižim predelima.

Na severu i zapadu Vojvodine biće uglavnom suvo. Duvaće umeren i jak, severni i severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura biće od jedan do četiri, a najviša dnevna od četiri do 10 stepeni.

U Beogradu će sutra biti oblačno i hladno vreme, povremeno sa slabom kišom. Duvaće umeren povremeno i jak vetar, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se oko tri, a najviša dnevna oko osam stepeni.

U utorak će u Srbiji biti pretežno oblačno i hladno, mestimično sa slabim padavinama, kišom, u brdsko-planininskim predelima sa snegom. Vetar će biti umeren i jak, severozapadni. Tokom dana se sa severa očekuje postepeno razvedravanje.

U sredu u većem delu zemlje biće suvo sa sunčanim intervalima, na jugu i jugoistoku se očekuju slabe padavine. Vetar će biti u slabljenju. Od četvrtka pretežno sunčano i toplije.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 6. april 2015:

Nastavlja se period sa nepovoljnim uticajem biometeorološke situacije na osobe sa cerebrovaskularnim, psihičkim i respiratornim tegobama. Kod meteoropata su mogući glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.