Danas dodela diploma najmlađim oficirima

Izvor: Blic, 09.Sep.2010, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas dodela diploma najmlađim oficirima

Kadetima 130 i 131 klase Vojne akademije danas su uručene diplome o stečenom zvanju oficira, kao i značke te akedemije sa oznakom njihove klase.

Na svečanosti diplome je dobilo 134 kadeta, koji će u subotu ispred Doma Narodne skupštine biti promovisani u čin potporučnika.

Diplome su kadetima uručili načelnik Vojne akademije general Mladen Vuruna sa dekanom Fakulteta organizacionih nauka Milanom Martićem i dekanom Fakulteta za bezbednost Vladimirom Cvetkovićem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Zvanje pilota i letačke znakove uručio je komandant vazduhoplovstva i protiv vazduhoplovne odbrane brigadni general Ranko Živak.

Najboljem kadetu u rangu Nikoli Fejsovu, koji je tokom studija postigao prosečnu ocenu od 9,73, uručena je nagrada Fonda potporučnik Borko Nikitović.

Nagradu najboljem studentu 130 i 131 klase uručio je otac oficira koji je tragično nastradao na prostoru bivše Jugoslavije Ljubomir Nikitović, poželevši kadetima uspeh u budućem radu.

Osim Fejsova dobre rezultate tokom školovanja postigli su Ivan Tubin sa prosekom 9,51 i Miloš Ranđelović sa prosekom 9,35.

Prema rečima prodekana Vojne akademije pukovnika Bobana Đorovića, prosek ocena ove klase oficira je 7,69, slično kao i prosle godine.

On je istakao da su se kadeti školovali po stručnim programima Akedemije, ali i po stručnim programima za sticanje zajedničkih diploma na Fakultetu organizacionih nauka, Fakultetu za bezbednost i Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.

On je podsetio da je ova generacija učestvovala i na mnogobrojnim međunarodnim simpozijumima i stručnim skupovima.

Svečna promocija najmlađe klase oficira biće održana 11. septembra, ispred Doma Narodne skupštine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.