Izvor: B92, 21.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas 15 godina agencije Beta

Beograd -- Novinska agencija Beta obeležava danas 15 godina rada.

Agenciju je pre 15 godina osnovala grupa od osam beogradskih novinara, kada su se, posle raspada Jugoslavije, sloboda mišljenja i izražavanja u Srbiji i regionu našli pod teškim pritiskom.

Beta je danas jedan od ključnih izvora informacija u Srbiji i regionu. Njene servise koristi nekoliko stotina klijenata, među kojima su mediji, kompanije, banke, političke i nevladine organizacije i državne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << institucije u zemlji i inostranstvu.

Beta emituje između 200 i 300 vesti dnevno iz oblasti politike, ekonomije, kulture, sporta i zabave.

Agencija ima Foto i Audio servis, Video servis (Beta tv), servis info-grafike i Dokumentaciju sa svim važnim vestima i tekstovima objavljenim u zemlji u poslednjih 15 godina.

Beta takođe objavljuje dnevne i periodične biltene na engleskom jeziku, namenjene inostranim klijentima.

Beta je osnivač Radija Sto plus u Novom Pazaru i Radija Beta RFI u Beogradu. Ima oko 200 zaposlenih, među kojima su dve trećine novinari.

Za doprinos profesionalnom novinarstvu Beta je 1997. godine dobila prestižnu medijsku nagradu "Jug Grizelj".

Godišnjica agencije danas će biti obeležena svečanim prijemom i dodelom nagrade najboljem novinaru godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.