Dan AP Vojvodine obeležavaće se 25. novembra

Izvor: RTS, 21.Mar.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan AP Vojvodine obeležavaće se 25. novembra

Na sednici Pokrajinske vlade predloženo je da se Dan AP Vojvodine svečano obeležava 25. novembra, kada je 1918. godine Velika narodna skupština u Novom Sadu proglasila prisajedinjenje vojvođanskih oblasti Kraljevini Srbiji.
Utvrđen je i program javne rasprave o Nacrtu pokrajinske skupštinske odluke o utvrđivanju i svečanom obeležavanju Dana AP Vojvodine i drugih dana od pokrajinskog značaja, a predloženo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da se obeležava i 15. maj povodom Majske skupštine održane u Sremskim Karlovcima 1848. godine, na kojoj je proglašeno stvaranje Srpske Vojvodine, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Dodaje se da je predloženo i da se obeležava 10. decembar, odnosno Međunarodni dan ljudskih prava, pošto su tog dana Ujedinjene nacije 1948. godine usvojile Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima.
Prema usvojenom programu, javne rasprava će se održati od 1. do 30. aprila, i to 3. aprila u Rumi, 10. aprila u Zrenjaninu i 17. aprila u Novom Sadu.
Tekst predloga odluke biće objavljen na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, dok će istom sekretarijatu biti moguće dostaviti primedbe, predloge i sugestije na mejl  danapv@vojvodina.gov.rs ili poštom na adresu Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.