Dačić: Policija zaslužuje bolje plate

Izvor: Glas javnosti, 23.Maj.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Policija zaslužuje bolje plate

 BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležiće danas Dan MUP i Dan policije 23. maj u nastavnom centru "Makiš" u Beogradu. Združenu vežbu izvešće pripadnici specijalnih jedinica MUP-a, Žandarmerije, Protivterorističke jedinice, Specijalne antiterorističke jedinice i helikopterske jedinice, a svoje umeće prikazaće i pripadnici Uprave za obezbeđenje.

Svečanosti, na kojoj će govoriti zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, prisustvovaće državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora i građani, najavio je MUP.

Policijski sindikat Srbije saopštio je da neće prisustvovati proslavi Dana policije na Makišu u nedelju jer smatra da je nepotrebno učestvovati na manifestaciji koju organizuje MUP Srbije, koji je potpuno "slep" za teško stanje policajaca kojima je taj dan posvećen.

"Više puta smo se obraćali čelnicima MUP i ministru Ivici Dačiću sa zahtevima i predlozima kako da se poboljša stanje zaposlenih, ali su oni do sada na sve zahteve ostali nemi i sve se svodilo na obećanja", kaže se u saopštenju.

Stanje naših kolega, ukazuje sindikat u saopštenju, sve je teže, njihove porodice su najčešće na životnom minimumu, pa umesto da se slikaju, vrh MUP treba više da radi na pobošljanju uslova rada i života policajaca. Policijski sindikat Srbije upozorava da će biti prinuđen da preduzme "oštrije mere" ukoliko se ne pristupi pregovaranju o kolektivnom ugovoru između MUP i sindikata.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče u Somboru da zaposleni u MUP zaslužuju bolje plate s obzirom na rezultate koje postižu i obećao da će to biti ispravljeno u narednoj godini. Dačić je novinarima rekao da policajcima plate nisu povećane godinu dana iz ekonomskih razloga.

On je obećao da će u narednoj godini biti mnogo više urađeno i na poboljšanju materijalnog položaja policije i na tehničkoj opremljenosti.

Neka im podeli onih 100.000 E sto je onomad "donela pticica"

s obzirom na rezultate koje postizu ne bi uopste ni trebalo da primaju plate, a polovina njih treba da ide u zatvor

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.