Izvor: Blic, 01.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS, G17 i SPS se vratili na vlast u Novoj Varoši

NOVA VAROŠ - Odbornici koalicije DS, G17 plus, SPS, NS, SDP juče su na sednici SO Nova Varoš, bez prisustva opozicije, smenili predsednika SO Radivoja Bujišića (GG) i njegovog zamenika Miljka Roljevića (SRS) i za predsednika i zamenika predsednika SO ponovo izabrali Branislava Dilparića (SPS) i Predraga Šaponjića (G17 plus).



Novi predsednik i njegov zamenik na tim mestima bili su do 2. marta, kada ih je opozicija smenila zahvaljujući glasu tadašnje odbornice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << DS Slavice Marinković i izabrala svoje predstavnike.

Glasanju o izboru novog rukovodstva SO prethodila je verifikacija mandata novom odborniku DS Vukadinu Paliću, koji je zamenio Slavicu Marković. Zahvaljujući tome je koalicija DS, G17 plus, SPS, NS, SDP ponovo formirala skupštinsku većinu.

Tako je vlast radikala, DSS i Grupe građana „Novi ljudi za Novu Varoš" trajala kraće od mesec dana. Podsetimo, ova vladajuća koalicija uspela je da formira većinu u skupštini zahvaljujući glasu odbornice Demokratske stranke, koja je prvo glasala da se na dnevni red uvrsti tačka za razrešenje dotadašnjih funkcionera, među kojima su bili i Branislav Dilparić i Predrag Šaponjić. Čelnici Demokratske stranke i G17 podneli su tužbu sudu, tražeći oduzimanje mandata odbornici koja je promenila stranu i posle promene odbornika, ponovo imaju većinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.