DCV: Kliničkom centru nova sanitetska vozila za operacije traganja i spasavanja

Izvor: TangoSix.rs, 07.Jul.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DCV: Kliničkom centru nova sanitetska vozila za operacije traganja i spasavanja

Ugovor o donaciji sredstava za nabavku sanitetskog vozila Tip – B za potrebe Kliničkog centra Srbije (KCS), a koje će biti korišćeno i u operacijama traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu, potpisali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktorka DCV-a Mirjana Čizmarov, saopšteno je iz Direktorata.
Čizmarov je najavila da će DCV nastaviti da pomaže KCS-u i drugim zdravstvenim ustanovama, a Lončar naglasio da će taj Centar sada imati najsavremenije >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << sanitetsko vozilo:
– Sanitetsko vozilo Tip – B, koje će biti opremljeno svim najsavremenijim dijagnostičko-tehničkim uređajima i opremom, značajno će doprineti brzom i efikasnom zbrinjavanju pacijenata, što je od posebnog značaja u operacijama traganja i spasavanja u civilnom vazdhoplovstvu. –
Direktorat će se uključiti i u saniranje helidroma u Kliničkom centru, kao i u nabavku dronova za prenos medicinske opreme u nepristupačnim oblastima, objašnjava Lončar.
Tim povodom direktor KCS-a Milika Ašanin rekao je da taj Centar ima u svakom trenutku spremne tri obučene ekipe koje mogu da učestvuju u akcijama spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu, a da će uz ovakvo opremljeno vozilo biti još efikasniji.

The post DCV: Kliničkom centru nova sanitetska vozila za operacije traganja i spasavanja appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.