Čume ostaje u pritvoru, novih 30 dana

Izvor: Mondo, 08.Jun.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čume ostaje u pritvoru, novih 30 dana

Treći osnovni sud u Beogradu danas je ponovo za još 30 dana produžio pritvor Ljubiši Buhi Čumetu optuženom za više krivičnih dela.

Foto: Medija centar Beograd

Pritvor mu je produžen jer prema stavu krivičnog vanpretresnog veća, i dalje postoji opasnost da će Buha ponoviti krivično delo, imajući u vidu da je tokom izdržavanja kazne u zatvoru uputio pretnje bivšoj supruzi i njenom obezbeđenju, kao i da je ranije osuđivan, rečeno je Tanjugu u Palati pravde.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Za pet nedela preti 6,5 godina zatvora

Buhi se tereti za pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora.

Sud je zaključio i da za sada nema uslova da mu se izrekne blaža mera - odnosno kućni pritvor sa elektronskim nadzorom.

Ovu odluku prvostepeni sud je doneo nakon što mu je Viši sud u Beogradu, odlučujući po žalbi Buhinih branilaca, već dva puta vraćao odluku o produženju pritvora na ponovno odlučivanje.

Odbrana ima pravo žalbe i na današnju odluku.

Buhi se, inače, suđenje nastavlja sutra u podne bez javnosti, koja je isključena tokom svedočenja Buhine supruge i pripadnika njenog obezbeđenja radi zaštite i interesa bezbednosti, imajući u vidu stranke u sporu.

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića optužen je zbog sumnje da je supruzi koja ga je prijavila policiji, poklonio ukradeni "ferari spajder" sa prekucanim brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Buha se, takođe, tereti za ugrožavanje sigurnosti supruge i pripadnika policije koji je u njenom obezbeđenju, Milana Ljubenovića, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke.

Prema optužnici, Buha je kupio kradenog ferarija od nepoznatog prodavca za 25.000 evra tražio od Petoševića da zameni švajcarske tablice za sirijske i prekuca broj motora i šasije.

Takođe, i da je iz zatvora supruzi upućivao pretnje, tražeći od nje da povuče iskaz kojim ga optužuje.

Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.