Crna Gora: Sezona na nivou prošlogodišnje

Izvor: Blic, Beta, 09.Sep.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Sezona na nivou prošlogodišnje

Crnogorski ministar turizma Predrag Nenezić izrazio je danas zadovoljstvo efektima turističke sezone navodeći da su na nivou prošlogodišnjih.

Nenezić i direktor Nacionalne turističke organizacije Saša Radović saopštili su da je Crnu Goru u prvih osam meseci ove godine posetilo oko 980.000 ljudi, a da prihodi iznose oko 430 miliona evra.

Crnu Goru je prvih meseci posetilo oko 10 odsto manje turista nego lani, ali ih je u špicu sezone bilo više. Nenezić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao da je Crna Gora opravdala imidž visoko bezbedne zemlje, da tokom sezone nije bilo problema sa vodosnadbevanjem i strujom i da su drumska infrastruktura i granični prelazi bili bolje osposobljeni nego ranije.

On je dodao da je bilo i određenih problema, odnosno da su previsoke cene parkinga i plažnog mobilijara bole oči i odbijale goste.

Nenezić je kazao da i nema razloga da se ukida eko taksa, iako ima takvih zahteva od zemalja regiona i dodao da je svaki cent dobijen po tom osnovu uložen za zaštitu životne sredine. Ukidanje te takse u više navrata je tražilo srpsko ministartvo za infrastrukturu, ali i crnogorski ministar saobraćaja Andrija Lompar.

Komentarišući ocene da se Crna Gora sve više okreće kazino turizmu jer su se neki hoteli preorjentisali na tu vrstu zarade, nakon što je ruski premijer Vladimir Putin zabranio njihov rad u Rusiji, Nenezić je kazao da to ne može ugroziti imidž Crne Gore i da samo treba voditi računa da, ipak, to ne postane dominantna grana turizma.

Direktor Nacionalne turističke organizacije Saša Radović je kazao da su cene u postsezoni snižene i do 40 odsto a da će se naredne godine okrenuti, osim privlacenju turista iz zemalja regiona, Rusije i Velike Britanije, i zemljama Skandinavije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.