Izvor: B92, 04.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Seks na TV-u posle 23.00

Podgorica -- Elektronski mediji u Crnoj Gori od danas ne smeju da pre 23.00 emituju program koji može ugroziti decu.

Oglasi, reklame ili filmovi koji bi mogli da ugroze psihofizički, socijalni, moralni i intelektualni razvoj deteta zabranjeni su Pravilnikom o oglašavanju i sponzorstvu, koji je nedavno usvojila Agencija za radiodifuziju. Pravilnik sadrži odredbe o kaznama za elektronske medije koji se ogluše o pravila koja se odnose na oglašavanje i sponzorstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Do sada je s predstavnicima medija organizovano nekoliko radionica na kojima su stručnjaci prenosili znanja o odnosu dece prema programima elektronskih medija. Navodi se da su deca vrlo sugestibilna, da na njih veoma utiču programi elektronskih medija, koji mogu da ugroze njihov opšti razvoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.