Čivijaši u Šapcu prikazali i svoj podmladak

Izvor: RTS, 14.Sep.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čivijaši u Šapcu prikazali i svoj podmladak

Šabac, poznat kao "Čivijaška republika", i tokom ovogodišnje Čivijade pokazao je svoje najlepše lice – veselu atmosferu, vedar duh, smisao za šalu i svoj čivijaški podmladak. Samo na Čivijaškom karnevalu ulicama Šapca u defileu oko 4.000 učesnika iz 15 zemalja sveta, a u jedinstvenoj paradi trudnica i beba – oko 600 beba sa roditeljima.
Na čelu najlepše i najbrojnije karnevalske trupe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do sada stala je majka Milena Nestorović sa petoro dece, od kojih je najmlađa osmomesečna Teodora. Velika porodica je, kažu, obaveza ali i najvrednije što se može imati.

"Da je lako – nije, ali ako je zdravlja i sreće, sve se može, tako da, svima poruka da je porodica najvažniji deo života", kaže Milena.
U karnevalu 323 dečaka, 279 devojcica i 64 trudnice. Najčešća ženska imena su Dunja, Helena i Teodora, a muška Lazar, Vukašin i Vasilije.
Mladen Pantelić iz Šapca je tradicionalno na karnevalu već treću godinu, a dolazio je i na karneval trudnica dok mu je supruga bila u drugom stanju.
"Ovo je stvarno ponos za naš grad, za našu decu, za naše trudnice, čast mi je da učestvujem u ovako lepoj manifestaciji", ističe Branka Bobić iz Šapca.
Veseli defile snažno je podržan aplauzom rodbine i prijatelja uz učešće poznatih Šapčana sa decom!
Karneval je posetila i glumica Nina Janković. "Samo da se što više deca rađa, da imaju što više drugara, braće i sestara, pošto su deca stvarno ukras sveta", naglašava Jankovićeva.
Šapčani veruju da će osim rekorda u podeli osmeha na Čivijadi do kraja godine zabeležiti i rekordan broj beba u porodilištu, čak dva puta više nego na karnevalu. Prema poslednjim informacijama, vode devojčice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.