Izvor: Danas, 14.Jul.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Čistoća” sakupila više od 80 tona otpada

Posetioci Exit festivala su i ove godine napravili velike količine smeća na svim lokacijama na kojima se održavao festival, na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Exit kampu, kao i na svim prilazima ovim lokacijama. Sakupljeno je i odneto na gradsku deponiju više od 80 tona različitog otpada, najviše plastičnih čaša, flaša, limenki i različite papirne ambalaže.

Mnogo rasutog smeća bilo je na Keju, u Gradiću u Petrovaradinu, u svim ulicama koje vode do Tvrđave kao i u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << grada. Radnici „Čistoće” su imali mnogo posla kako bi sve lokacije izgledale uredno i čisto. Na poslovima uređenja površina i prikupljanja smeća bilo je angažovano više od sto radnika koji su radili u tri smene. Korišćene su autočistilice, kamioni za pražnjenje kanti i kontejnera, autopodizači za pražnjenje velikih kontejnera, kao i otvoreni kamioni za transport vreća sa smećem.

Najobimniji i najzahtevniji deo posla obavljan je na Tvrđavi kao i na Keju žrtava racije, dok je trajao festival, jer je bilo mnogo posla, a pritom ograničeno vreme za uklanjanje smeća i pražnjenje kontejnera. Sve predviđene poslove radnici su obavili na vreme, a posao je nastavljen i juče, nakon završetka programa Festivala.

Iz ovog preduzeća saopštavaju da će svi poslovi na uređenju Tvrđave biće završeni nakon što organizatori sklone bine i opremu.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.