Ćirić: Godišnji izvoz FAS-a biće milijardu evra

Izvor: Press, 20.Maj.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćirić: Godišnji izvoz FAS-a biće milijardu evra

Predstavnici Vlade Srbije i kompanije „Fijat" najavili su juče da će sa proizvodnih traka kragujevačke fabrike automobila do kraja sledeće godine sići novi model automobila
Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić najavio je da će novi model automobila iz kragujevačke fabrike, u kojoj Srbija ima 33 odsto vlasništva, izaći sa proizvodnih traka u trećem kvartalu 2011. godine.
On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << istakao da su započeti veliki građevinski i infrastrukturni projekti u koje su uključene brojne domaće kompanije.
- Na kraju ćemo imati fabriku koja će proizvoditi minimalno 200.000 automobila godišnje - rekao je Ćirić.
On je najavio da će izvoz iz fabrike „Fijat automobili Srbija" od 2012. godine biti najmanje milijardu evra godišnje.
Ćirić je objasnio da u uslovima ekonomske krize država neće plaćati pun iznos plate, već samo 60 odsto radnicima „Zastava automobila" koji još nisu angažovani na poslovima proizvodnje automobila u novoj fabrici.
Direktor kompanije „Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis ističe da su u Kragujevcu ostvareni veoma dobri rezultati za kratak vremenski period, zahvaljujući velikim investicijama partnera u različitim sektorima. De Filipis nije želeo da pruži više detalja o novom modelu automobila, ali i on očekuje da će novi model automobila sići sa industrijske trake do kraja naredne godine.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.