Četiri preduzeća nisu dostavila tražene podatke Savetu

Izvor: RTS, 06.Okt.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri preduzeća nisu dostavila tražene podatke Savetu

Savet za borbu protiv korupcije saopštio je da je bio prinuđen da se za potrebe izrade izveštaja o sistemskoj korupciji više od 55 puta obrati povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kako bi dobio tražene podatke.
Da bi prikupio podatke o trošenju budžetskog novca za potrebe oglašavanja i marketinga, Savet je uputio dopise na više od 120 adresa, pre svega ministarstavima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javnim preduzećima, fondovima i agencijama, navodi Beta.
Tražene informacije o troškovima reklamiranja, PR usluga, izrade promotivnih materijala i oglašavanja, do sada nisu dostavila javna preduzeća "Srbijagas", "Telekom", "Pošta Srbije" i "Informatika" iz Novog Sada.
Na zahtev Saveta, poverenik je izrekao novčane kazne "Telekomu" i "Srbijagasu".
Savet je podsetio da je povereniku u 2015. godini dostavljeno 13 žalbi protiv "Informatike", a 12 protiv "Pošte Srbije".
Kako je saopšteno, Poverenik je izrekao "Srbijagasu" 13 novčanih kazni u vrednosti 1,2 miliona dinara, a "Telekomu Srbije" 31 novčanu kaznu ukupnog iznosa 2,86 miliona dinara.
Savet za borbu protiv korupcije smatra neprimerenim trošenje sredstava koja pripadaju građanima Srbije, na plaćanje kazni za netransparentno poslovanje i pozvao je osnivače javnih preduzeća koja su kažnjena da pokrenu postupke utvrđivanja odgovornost njihovog rukovodstva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.