Izvor: RTS, 05.Nov.2020, 14:24

Čestitka Ane Brnabić mladim matematičara

Premijerka Ana Brnabić čestitala je srednjoškolskoj matematičkoj ekipi Srbije veliki uspeh koji je postigla na 37. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u organizaciji Rumunske matematičke asocijacije.
Mladi srpski matemmatičari postali su ekipni prvaci Balkana za 2020. godinu, u konkurenciji 11 zvaničnih i sedam gostujućih ekipa.
"Čestitam našim mladim talentima i njihovim nastavnicima koji su predstavljali našu zemlju i time još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jednom postigli, značajne rezultate", navodi se u čestitki premijerke Ane Brnabić, saopštila je pres-služba Vlade Srbije.
"Ovim uspehom ste učinili ponosnim ne samo vašu školu, već i celu Srbiju, a mene kao predsednicu vlade uverili da naša zemlja ima talente za novo doba koji svojim znanjem pomeraju granice. Želim vam još puno uspeha u daljem školovanju i na ovakvim takmičenjima", ističe se u čestitki.
Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda Dobrica Jovanović i Igor Engi osvojili su zlatnu medalju, Uroš Čolović, Mateja Vukelić, Miloš Milićev srebrnu, a učenik Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša Jovan Arizanović osvojio je bronzano odličje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.