Izvor: Danas, 28.Jan.2015, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češljaju se prijave za direktore javnih preduzeća

Požarevac - Prošle nedelje završen je konkurs za mesta direktora požarevačkih javnih preduzeća „Ljubičevo“ i „Toplifikacija“. Za ova radna mesta prijavilo se ukupno sedam kandidata, pet za JP „Ljubičevo“ i dva za JP „Toplifikacija“.

Komisija za imenovanje direktora javnih preduzeća u Požarevcu već je poslala pozive svim kandidatima i ona će do kraja ove i početkom naredne nedelje sa njima obaviti razgovore i razmotriti planove rada preduzeća za koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << su konkurisali. Predsednik Komisije je Aleksandar Jovanović, koji ujedno obavlja funkciju zamenika generalnog direktora TE-KO Kostolac. U odabiru direktora pomagaće mu aktuelni savetnik gradonačelnika Veljko Albunović, funkcioner URS-a Predrag Makar, kao i pravnica koja se u gradskoj upravi nalazi na mestu načelnika Društvenih delatnosti Milena Nestorović. U Komisiji biće i po jedan član nadzornih odbora javnih preduzeća u kojim se bira direktor.

Kako nezvanično saznajemo od izvora bliskog Komisiji za imenovanje direktora, za mesto direktora JP „Toplifikacija“ kandidovalo se putem konkursa samo dva kandidata i to: aktuelni v. d., direktor dipl. pravnik Dejan Dačić i mr ekonomije Marija Milošević, koja se ujedno kandidovala i za direktora „Ljubičeva“. Ostali kandidati za direktora JP „Ljubičevo“ su: diplomirani doktor veterinarskih nauka Vladan Janković, koji je do proleća 2013. godine bio direktor ovog preduzeća, još jedan doktor veterine, Mirko Stojanović, diplomirani inženjer poljoprivrede Nenad Stoimirović, kao i diplomirana inženjerka pejzažne arhitekture Katarina Mirčetić. Iznenađujuća činjenica je da se aktuelni v. d. direktora „Ljubičeva“ Dane Hrkalović, koga je gradska skupština pre oko šest meseci imenovala za v. d. direktora, do raspisivanja konkursa nije kandidovao. Iznenađenje je i još veće kada se zna da je Hrkalović zbog sukoba interesa podneo ostavku na mesto gradskog odbornika. On se sam nije izjašnjavao o razlozima odustanka od kandidature za mesto direktora, ali, prema priči iz njegovog okruženja, on se na taj korak odlučio kada je uvideo da u tom posrnulom preduzeću neće moći ništa da uradi, jer nije imao nikakvu pomoć i podršku lokalne samouprave i da će se posvetiti svom privatnom biznisu.

Iznenađenje je što se za „Ljubičevo“, koje se nalazi u dubokoj dubiozi, bez, gotovo ikakve perspektive, kandidovalo petoro kandidata, a za „najbogatije“ javno preduzeće samo dvoje. Razlog takve situacije verovatno je u tome što su gotovo svi kandidati saznali da aktuelni v. d. direktora neće dostaviti svoju kandidaturu, pa samim tim da su im veće šanse da dođu na mesto prvog čoveka, po svemu sudeći, propalog javnog preduzeća.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.