Cene stanova u novogradnji niže za 5,7 odsto

Izvor: NaDlanu.com, 22.Sep.2013, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene stanova u novogradnji niže za 5,7 odsto

Cene stanova novogradnje u Srbiji u prvom polugodištu opale su za 5,7 odsto u odnosu na prosečne cene u drugom polugodištu 2012. godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

Ako se uzme u obzir promena kursa evra u tom periodu, u prvom polugodištu cene stanova su manje za 2,3 odsto u odnosu na drugo polugodište prošle godine. Posmatrano u evrima, u strukturi troškova najviše su opali ostali troškovi za 7,5 odsto, zatim sledi cena građevinskog zemljišta za 4,7 odsto, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je cena građenja opala za 0,2 odsto. Najveća prosečna cena stanova novogradnje u polugodištu ugovorena je u Gradu Beogradu i iznosi 163.073 dinara, što predstavlja smanjenje od 6,9 odsto. Izraženo u evrima, u tom periodu, cene su u Gradu Beogradu opale za 3,5 odsto. Prosečna površina prodatih stanova novogradnje u Srbiji u prvom polugodištu iznosi 55 kvadratnih metara. Posmatrano po opštinama i gradovima, prosečna površina prodatih stanova iznosi od 33 kvadrata u Vršcu do 125 kvadrata u Gornjem Milanovcu. Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.