Izvor: RTV 5, 05.Maj.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cela plata za proslavu mature (video)

Maturska groznica već je u prvim danima maja počela da trese maturante, ali i njihove porodice. Prosečna suma novca koju skoro svaki roditelj izdvoji iz džepa za proslavu, bilo velike, bilo male mature, kreće se oko 200 evra.
Za devojke haljine, cipele, torbe, šminka i frizura. Za momke pantalone, košulje, sakoi, cipele... Sve to prazni roditeljske džepove, koji pokušavaju da svojoj deci obezbede najbolje. Kako kažu prodavci, cene pri kupovini ne igraju najbitniju ulogu, već je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << roditeljima uglavnom bitno da deca budu zadovoljna.
Ipak modeli koji po cenama previše "odskaču", medju kupcima nisu popularni. Devojke uglavnom za maturu potroše više novca od momaka, jer pored oblačenja novac, daju i na ulepšavanje. Osim šminke i frizure, poslednjih nekoliko godina pre proslave mature skoro da je obavezna i poseta solarijumima, nadogradnja noktiju, pa čak i nadogradnja kose. Ovi modni trendovi roditelje ponekad koštaju i više od 50 evra. Ako tome dodamo i uplatu za matursko veče, i obavezan džeparac, prvobitna pomenuta cifra od oko 200 evra može biti i daleko premašena. 

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.