Da li je Bogićević većinski vlasnik Novosti?

Izvor: RTS, 19.Sep.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Bogićević većinski vlasnik "Novosti"?

Dragana Čabarkapa, predsednica Sindikata novinara "Novosti" zatražila da se javno saopšti da li je Miroslav Bogićević preuzeo većinski paket akcija kompanije "Novosti".

Predsednica Sindikata novinara "Novosti" Dragana Čabarkapa zatražila je da javno bude saopšteno da li je vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević preuzeo većinski paket akcija kompanije "Novosti" i, ako jeste, od koga i na koji način.

"'Novosti' se na spisku 24 sporne privatizacije ne nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog ove transakcije nego zbog promene vlasničke strukture iz avgusta 2006. godine o kojoj postoji iscrpan izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije", navela je Čabarkapa u pisanoj izjavi i podsetila na obavezu Vlade da razmotri izveštaj svog Saveta iz septembra prošle godine o sveukupnom stanju medija u Srbiji.

Četiri sindikata "Politike" i Sindikat novinara "Novosti" prošlog meseca zatražili su od Vlade Srbije da u najkraćem roku saopšti ko su stvarni vlasnici ovih novinski kuća.

Čabarkapa je izrazila zadovoljstvo što je poslednjih dana rasvetljena kupovina 50 odsto udela "Politike", ali je istakla da je dužna da iznese utisak sindikata da se slučaj "Novosti", iz nekih raloga, zamagljuje i gura u drugi plan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li je Bogićević vlasnik "Novosti"?

Izvor: RTS, 19.Sep.2012

Dragana Čabarkapa, predsednica Sindikata novinara "Novosti", zatražila da se javno saopšti da li je Miroslav Bogićević preuzeo većinski paket akcija kompanije "Novosti"...Predsednica Sindikata novinara "Novosti" Dragana Čabarkapa zatražila je da javno bude saopšteno da li je vlasnik "Farmakoma"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.