ĆIRIĆ: PRIORITET POSTIĆI CENU OD 1,4 MILIJARDE ZA TELEKOM

Izvor: Kurir, 08.Apr.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĆIRIĆ: PRIORITET POSTIĆI CENU OD 1,4 MILIJARDE ZA TELEKOM

BEOGRAD - Ministar ekonomije Nebojša Ćirić ocenio je danas da je u pregovorima sa Telekomom Austrija priritet postići cenu od 1,4 milijarde evra za 51 odsto Telekoma Srbije.

"Ukoliko se to u pregovorima ostvari, Telekom će biti privatizovan, a ako ne ostaće akcionarsko društvo sa većinskim državnim vlasništvom. Prvi ne bih glasao za to da se proda ispod minimalne cene koju je usvojila vlada", rekao je on u pauzi sastanka predstavnika Ministarstva ekonomije i dva reprezentativna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sindikata.

Prema rečima Ćirića, ostaje da se vidi da li će Vlada Srbije u pregovorima uspeti da dođe do toga da Telekom Austrije podigne cenu sa 950 miliona evra, koliko je ponudio u inicijalnoj ponudi, na 1,4 milijarde evra.

Telekom Austrija i Vlada Srbije započeli su pregovore o poboljšanju ponude za kupovinu Telekoma Srbije.

Telekom Austrija je na tenderu za 51 odsto Telekoma Srbije jedini dostavio ponudu sa cenom od 950 miliona evra uz investicije od 450 miliona evra. Vlada Srbije, koja je minimalnu cenu za 51 odsto Telekoma Srbije utvrdila na 1,4 milijarde evra, Telekomu Austrije je dala dodatni rok od 15 dana da poboljša ponudu.

Taj rok ističe 12. aprila. Komisija za zaštitu konkurencije još analizira da li će Telekomu Austrija, u slučaju da postigne dogovor sa Vladom Srbije o kupovini Telekoma Srbija, moći da odobri koncentraciju, jer je ta kompanija u Srbiji vlasnik mobilnog opratora Vip mobajla.

Komisija je, kako se saznaje, najbliža rešenju da odobri kupovinu Telekoma Srbija, ali uz određene uslove.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.