Izvor: B92, 06.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Besplatne hitne intervencije

Podgorica -- Državljani Srbije u Crnoj Gori dobijaju besplatno hitne lekarske usluge.

Pomoćnica direktora crnogorskog Fonda zdravstva Anđelka Babić kazala je da se zdravstvene usluge u hitnim slučajevima pružaju na osnovu protokola koji je potpisan sa Zavodom za zdravstveno osiguranje Srbije. Stvar je procene lekara šta je to hitni slučaj, i u tu kategoriju svakako spadaju saobraćane nesreće, ali je sugerisano da to budu i, na primer, mučnine i povraćanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Babićeva je kazala da je protokolom regulisano da Fond zdravstva Crne Gore, nakon ukazanog pregleda, šalje fakturu Zavodu zdravstva Srbije, koji plaća usluge.

Ona je navela da je prošle godine bilo slučajeva da je Komisija u Zavodu za zdravstveno osiguranje Srbije procenila da se ne radi o hitnom slučaju i da je odbila da plati za ukazanu uslugu svog osiguranika, ali da Fond zdravstva Crne Gore nije u tim slučajevima pravio nikakve probleme.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.