Izvor: B92, 04.Feb.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujanovac ostao bez narodne kuhinje

Bujanovac -- Posle devet godina u Bujanovcu je više ne postoji Narodna kuhinja koja je obezbeđivala obrok za 900 korisnika, rekao je Bratislav Lazarević iz Crvenog krsta.

On je objasnio da su se međunarodne organizacije, koje su radile na jugu Srbije, povukle, i da Crveni krst nije u stanju da bez pomoći sa strane nastavi pripremu i podelu hrane za najsiromašnije.

Lazarević ocenjuje da Bujanovac spada u pet najsiromašnijih opština u Srbiji i upozorava da sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veći broj kolektiva, koji su bili u društvenom vlasništvu, ili ne radi ili su pred gašenjem.

"Ulaganja u ekonomski razvoj su beznačajna i sve je veći broj nezaposlenih. Situacija je najgora među mladima i možemo reći da je dramatično teška. Mislim da u ovom trenutku bar 3.500 ljudi vapi za pomoć, pre svega za poslom," kaže Lazarević.

Prema njegovim rečima i broj od 900 obroka, koliko je delila Narodna kuhinja, je mali jer su potrebe stanovnika ove opštine mnogo veće.

"Poseban problem je to što smo hranu delili na četiri punkta ali samo u gradskoj sredini, a sve izraženiji je problem siromaštva u ruralnim područjima", kaže on.

Lazarević najavljuje da će 900 humanitarnih paketa iz akcije "Hrana za sve", po odluci komisije Cevenog krsta, biti podeljno najsiromašnijim u seoskim sredinama.

"Paketi će biti podeljeni staračkim domaćinstvima, samohranim majkama, bolesnima ", rekao je Lazarević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bujanovac bez narodne kuhinje

Izvor: Glas javnosti, 05.Feb.2010, 07:11

BUJANOVAC - Posle devet godina, u Bujanovcu je prestala da postoji narodna kuhinja, koja je obezbeđivala obrok za 900 korisnika. Sekretar OO Crvenog krsta Bratislav Lazarević objašnjava da su se međunarodne organizacije, koje su radile na jugu Srbije, povukle i da Crveni krst nije u stanju da bez...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.