Bugarski vandalizam – sovjetski vojnici postali junaci američkih stripova

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2011, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski vandalizam – sovjetski vojnici postali junaci američkih stripova

23.06.2011. -

Rusija se nada da vlasti Bugarske neće dozvoliti ismevanje sećanja na sovjetske vojnike i vandalizam sličan onome koji je prošle nedelje zadesio spomenik Sovjetskoj armiji u centru Sofije, saopštava u sredu MIP RF. U subotu, 18. juna, nepoznati vandal za kojim se sada traga prefarbao je bronzanu zastavu u američke boje (deo spomenika vojnicima Sovjetske armije u Sofiji), a od krasnoarmejaca napravio Ronalda Mekdonalda, Santa Klausa i heroje američkih stripova. Oskrnavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << spomenik su u utorak očistili sredstvima nevladinih organizacija.

U izjavu MIP-a takođe stoji da je „Rusija ubeđena da slični događaji nisu pokazatelj raspoloženja širokih slojeva bugarskog naroda, sa kojim nas vezuje mnogovekovno istorijsko prijateljstvo, saradnja i uzajamna pomoć".

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.