Bugarska: referendum o nuklearnoj energiji

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2013, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska: referendum o nuklearnoj energiji

28.01.2013. -

U Bugarskoj se održava referendum o gradnji nove nuklearne elektrane. Referendum se provodi na insistiranje opozicione socijalističke partije. Partija traži da vlada preispita svoju odluku o odustajanju od gradnje nove nuklearne elektrane u Belenu, na južnoj obali Dunava.

Vlada je saopštila da u budžetu nema novca za izgradnju NE i da želi da produži rok eksploatacije jedine NE u zemlji. Rezultati referenduma će se priznati ukoliko glasa minimum 60% biračkog tela.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Udruženje američkih producenata proglasilo najbolje filmove 2012.

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2013

28.01.2013. -..Udruženje američkih producenta je film Bena Afleka „Argo“ (o operaciji CIA-e prilikom oslobađanja taoca u Teheranu) proglasilo za najbolji film 2012. godine...U nominaciji su bili i filmovi „Zveri iz južne divljine“, „Đangova osveta“, „Jadnici“, „Život Pija“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.