Bugarin: Visoka stopa nezaposlenosti najveći izazov

Izvor: Glas javnosti, 18.Maj.2012, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarin: Visoka stopa nezaposlenosti najveći izazov

BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin izjavio je da je najveći izazov sa kojim se Srbija danas suočava visoka stopa nezaposlenosti od 23,7 odsto koja je jedna od najviših u Evropi.

"To donosi ekonomske i socijalne rizike, kao i disproporcije u odnosu broja zaposlenih i broja penzionera, broja zaposlenih u javnom sektoru i sektoru prerađivačke industrije, kao i u odnosu aktivnog i izdržavanog stanovništva", kazao je Bugarin.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << neodložne su reforme koje će omogućiti nove investicije u sektor razmenjivih dobara i obezbediti ambijent za privlačenje investicija u privatni i javni sektor, kao i da se reformiše radno zakonodavstvo i sprovede poreska reforma koja je prilagođena ekonomskoj snazi privrede.

Bugarin je naglasio da nova vlada mora što pre da bude formirana, da bude vrlo odlučna, hrabra i da u prvoj godini svoga rada preduzme nepopularne mere i sprovede dugo odlagane, a neophodne reforme javnog sektora.

"Vlada treba da bude otvorena, da čuje glas privrede i da pravovremeno preduzme sveobuhvatne, a ne parcijalne mere za rešavanje ekonomskih i privrednih problema koji su nam već dobro poznati", dodao je on u intervjuu za magazin Biznis.

Prema njegovim rečima vlada treba da nastavi dijalog sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) koji je neophodan zbog makroekonomske stabilnosti.

Od izuzetne važnosti je, kako je dodao, i da se efikasnost rada državne administracije poveća i da se identifikuju ključni projekti koje država treba da finansira kako bi pospešila razvoj srpske privrede, jer ukoliko se to ne desi, srpska privreda će ostati u problemima.

Bugarin je kazao i da mora početi da se smanjuje broj zaposlenih u državnoj administraciji, naglasivši da je neprirodno da su njihove plate prosečno veće nego plate zaposlenih u privredi.

Bugarin je podsetio da PKS odavno insistira i na neophodnosti formiranja Srpske razvojne banke, ali u pravom smislu te reči.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarin: Visoka stopa nezaposlenosti najveći izazov

Izvor: Kurir, 18.Maj.2012

Neodložne su reforme koje će omogućiti nove investicije u sektor razmenjivih dobara i obezbediti ambijent za privlačenje investicija u privatni i javni sektor, naglasio predsednik PKS..BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin izjavio je da je najveći izazov sa kojim se Srbija...

Nastavak na Kurir...

Bugarin: Visoka stopa nezaposlenosti najveći izazov Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2012

BEOGRAD -..Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin izjavio je da je najveći izazov sa kojim se Srbija danas suočava visoka stopa nezaposlenosti od 23,7 odsto koja je jedna od najviših u Evropi..."To donosi ekonomske i socijalne rizike, kao i disproporcije u odnosu broja zaposlenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.