Britanska revizorska kuća stipendira i Srbe

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 14.Feb.2011, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska revizorska kuća stipendira i Srbe

BEOGRAD - Jedna od najvećih revizorskih kuća na svetu, "KPMG", koja je od 1996. godine prisutna u Srbiji, pokrenula je u Velikoj Britaniji jedinstveni program stipendiranja učenika završnih godina srednjih škola, saopštila je njena kancelarija u Beogradu, "KPMG Srbija".

Pravo na stipendiju u visini od 20.000 funti mogu da ostvare učenici od 18 do 19 godina, koji su postigli najbolje uspehe tokom školovanja. Stipendija obavezuje buduće studente da u narednih šest godina dobiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << diplomu iz računovodstva i da obave jednogodišnju praksu na Institutu ovlašćenih računovođa.

"KPMG" u Velikoj Britaniji pokriva troškove školarine i smeštaja tokom studiranja, obezbeđujući početnu platu od 20.000 funti bruto na godišnjem nivou, a plata studenata može porasti i na 45.000 funti.

Čak 66 zaposlenih "KPMG Srbija" pohađa program Asocijacije ovlašćenih računovođa Velike Britanije.

"KPMG Srbija" tradicionalno organizuje besplatne radionice za apsolvente i studente završnih godina u cilju približavanja poslovanja revizije, finansijskog savetovanja, poresko-pravnog savetovanja i savetovanja u oblasti informacionih tehnologija.

Najuspešniji polaznici radionica dobijaju mogućnost da pohađaju praksu u kompaniji, navedeno je u saopštnju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.