Branku Kockici povelja Zmajevih dečjih igara

Izvor: Glas javnosti, 18.Maj.2012, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branku Kockici povelja Zmajevih dečjih igara

NOVI SAD - Glumac i dramski pisac iz Beograda Branko Milićević Kockica dobitnik je povelje Zmajevih dečjih igara (ZDI) za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu i "bezgraničnu odanost svetu detinjstva i najplemenitijim ljudskim težnjama", saopštile su danas ZDI.

Nagradu ZDI za izuzetan stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu dobio je pisac, multimedijalni umetnik i osnivač "Porodice bistrih potoka" Božidar Mandić.

"Bijeloj pčeli" iz Rijeke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jedinom listu za decu koji u Hrvatskoj izlazi na srpskom jeziku, dodeljeno je priznanje za izuzetan doprinos popularnosti književnosti za decu.

Zmajev dečji štap i čast da otvori Junske programe 55. Zmajevih dečjih igara pripašće književniku iz Kragujevca Slobodanu Pavićeviću, navedeno je u saopštenju posle odluke o laureatima, koju je jednoglasno doneo Upravni odbor Međunarodnog centra književnosti za decu - Zmajeve dečje igre.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 6. juna u Sremskoj Kamenici, na svečanom otvaranju ZDI, najvećeg i najstarijeg festivala stvaralaštva za decu u Evropi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.