Izvor: B92, 27.Jan.2011, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Branio sam komšiju od pljačkaša"

Beograd -- Boris Bušić, 30-godišnji mladić koji se suprotstavio naoružanim razbojnicima koji su opljačkali poštu na Novom Beogradu, oporavlja se posle operacije lica.

Bušić je prilikom pljačke ranjen iz pištolja, a nakon operacije se oporavlja na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju.

Čovek, koji je golim rukama krenuo na pištolj, inače ima crni pojas u aikidu. Boris kaže da je dobio metak u lice kada je pokušao da zaštiti komšiju koji se našao ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razbojnika.

Iako je u poslednje vreme sve više upada pljačkaša u banke i pošte, beogradska kriminalistička policija ne beleži porast krivičnih dela razbojništva. Od početka godine opljačkano je preko 150 objekata, među kojima su pošte, banke, menjačnice i druge. Policija je rešila skoro 50 odsto ovih krivičnih dela, ali još nisu uhapšeni pljačkaši pošte na Novom Beogradu koji su u lice pucali Borisu Bušiću.

"Upali su pljačkaši u poštu, svima su rekli da sednu dole, jedan komšija i ja smo ostali da stojimo. Komšija je prvi reagovao i naravno, ja sam to video kao korist kako je skrenuo pažnju napadaču. Počeo je da udara tog komšiju, ja sam krenuo i kada sam stigao odgurnuo sam komšiju i ostao sam sam ispred njega. Krenuo sam na njega, on se uplašio krenuo je ka nazad i tada je pucao", svedoči Boris.

Iako bi mnogi u takvoj situaciji legli i slušali šta im pljačkaši govore, Boris Bušić kaže da bi tim potezom pljunuo na svojih 20 godina treniranja borilačkih veština.

U Klinici za maksiofacijalnu hirurgiju kažu da je Boris imao "više sreće nego pameti". Operaciju koja je trajala više od tri sata Boris je dobro podneo.

"On je imao prelom donje vilice, više izbijenih zuba odnosno ukupno 11, povrede mekih tkiva i jezika čak su mu u jezik utisnuta dva zuba u dubini nekoliko centimetara. On je operaciju dobro podneo, sve je vraćeno na svoje mesto", kaže Miodrag Gavrić, načelnik Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju.

Iako se od ponedeljka dogodilo nekoliko filmskih pljački, u policiji navode da beleže pad krivičnih dela razbojništva. Primera radi, u januaru prošle godine u Beogradu se dogodilo 212 pljački, dok je za 27 dana ove godine evidentirano 157 ovih krivičnih dela. Policija beleži porast u asvetljavanju razbojništava.

"U januaru je izvršeno 157 krivičnog dela razbojništva, od toga je rasvetljeno 55. Najugroženiji objekti bili su benzinske stanice, tu je izvršeno 15 kriv dela, od toga je rasvetljeno devet, na udaru su bile pošte, za ovim mesec dana izvršeno je 11 krivičnih dela u poštama, a rasvetljeno je osam", kaže Zoran Kovačević, zamenik načelnika Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.