Brane Šiptare od „uvreda“

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brane Šiptare od „uvreda“

BEOGRAD - Komitet pravnika za ljudska prava Jukom i Helsinški odbor za ljudska prava podneli su Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv književnika Dobrice Ćosića, u kojoj tvrde da je izvršio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. Prema rečima predsednice Jukom Biljane Kovačević-Vučo, krivična prijava protiv Ćosića podneta je zbog navoda u njegovoj knjizi „Vreme zmija - piščevi zapisi 1999-2000“.

- Dobrica >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ćosić je u toj knjizi, na strani 211, napisao za Albance: „Taj socijalni politički i moralni talog tribalnog varvarskog Balkana uzima za saveznika Ameriku i EU protiv najdemokratskijeg, najcivilizovanijeg, najprosvećenijeg balkanskog naroda - srpskog naroda“ - rekla je Vučo i naglasila da Jukom i Helsinški odbor za ljudska prava očekuju da će tužilaštvo postupiti nepristrasno i u skladu sa zakonskim obavezama. Krivičnom prijavom Ćosić se tereti za krivično delo rasne i druge diskriminacije.

S druge strane, funkcioner SNS Brana Crnčević tvrdi da je upravo Jukom organizacija koja širi mržnju.

- Od osnivanja do danas taj komitet širi rasnu versku i nacionalnu mržnju pokušavajući to da pripiše drugima. Oni bi trebalo ili da uđu u ovaj novi zakon o zabrani diskriminacije kao posebna jedinica, kako bi bili izuzeti od svake osude javnosti, ili ih treba odmah ukinuti. Dobrici Ćosiću može da se pripiše svašta, ali nikako širenje mržnje.

MOGLE BI I NJEGOšA DA TUžE

Poslanik G17 plus Željko Ivanji ne slaže se s kvalifikacijama Dobrice Ćosića, ali je protiv i podizanja tužbe protiv jednog pisca.

- Nikada ne bih mogao da se složim s tako negativnom kvalifikacijom celog jednog naroda. Pojedinci mogu biti loši ili zli, ali se nešto ne može pripisivati narodu. S druge strane, nepristojno je tužiti pisca koji je izneo impresiju. Prema takvoj logici, onda bi mogla da se podnese i prijava protiv Petra Petrović NJegoša zbog „genocida“ nad turskim narodom - kaže Ivanji.

Sta je to intelekt? Ja nisam toliko obrazovan, kao gospodje/drugarice Vuco i Biserko, ali sam siguran,ne upustajuci se u vec postojecu definiciju, da one "to" nemaju. Ako je Dobrica siptare nazvao talogom Balkana verovatno je imao i dokaze i razloge da to ucini. Ako navedene drugarice/gospodje nisu upoznate sa poreklom siptara sa Kosova, onda im neko treba napomenuti da su ti nezahvalni primitivci deo Albanskog naroda i prema svojim zaslugama su i dobili ulogu taloga u Dobricinoj knjizi. Dakle, Dobrica ne vredja Albanski narod, nego njihov talog naziva pravim imenom, a uloga taloga u Srpskom narodu, naravno pripada ovim dvema gospodjama/drugaricama i njima slicnim spodobama...

Tolicno od mene ...

Komunisticki recnik pravnika i H. odbora.

treba im objasniti da je tito umro i da bratstva i jedinstva vise nema.

Ovo je samo prva faza u monstruoznom projektu tzv. "denacifikacije" srpskog naroda. Ako uspeju da izdejstvuju bilo kakvu osudu Dobriće Ćosića zbog ovog delikta mišljenja, sledi sistematsko medijsko i fizičko odstranjivanje nepoćudnih intelektualaca sa spiska koji je u svom godišnjem izveštaju prezentovao Helsinški odbor. Zatim, ići će akcija uklanjanja svih "genocidnih" velikosrpskih pisaca iz školskog programa: Njegoša, Vuka, Dositeja, Rakića, Lazu Kostića, Dučića, Nušića, Domanovića, Andrića, Crnjanskog... Ko će onda ostati u školskom programu, posle tog izvedenog kulturnološkog genocida nad budućim srpskim naraštajima? Pa,samo Biljana Srbljanović, Vida Ognjenović, Konstantinović, "uvezeni" Mirko Kovač i još par imena.Buduće generacije Srba neće se opterećivati istorijom, nacionalističkim mitovima i visokoparnom literaturom, neee! Njima će biti dovoljno da znaju da čitaju upustva za primenu na artiklima i tekstove prevoda ispod filmova.

Zasto ove dvije gospodje nepodignu glas , kada su u pitanju zlocini koi su pocinjrni na nevinim Srbskim civilima npr. ( Zuta Kuca i mnogi drugi ) . Nego samo pljuju po svemu sto je Srbsko , kako se ponasaju pocetce da nametcu krivdu i novorodjencadi .

Doticne spodobe dobijaju kintu da pljuju po Srbiji, a mediji

dobijaju kintu da ovim spodobama posvecuju paznju.

Dakle, sve je u kinti, sve se moze danas kupiti za kintu, a

obraz je najjeftiniji.

Pih.

Dakle stvarno, sto je previse, previse je!

U ime zastite manjina treba uskratiti i slobodu govora i izrazavanja?

Ne bih se slozio!

Dobrica Cosic (i ostali knjizevnici) imaju pravo da napisu svoje misljenje, a na citalackoj publici je da ih prihvati ili odbaci. Pa sta ako g. Cosic misli da su Albanci sljam? Ima i Albanskih autora koji misle da su Srbi sljam. To je njihovo misljenje.

Posto nemam pristupa knjizi, ne mogu reci sa sigurnoscu, ali osim ako u nastavku teksta ne pise da sav taj narod treba protjerati/pobiti/istrijebiti, onda ovi iz NVO gube vrijeme i novac.

Nisam Srbin, ali sto je previse, previse je.

Mislim da je konačno vreme da se uvede zakon o nevladinim organizacijama , po uzoru na SAD i Rusiju. Deca bivših komunističkih glavešina, prekrivena maskom ljudskih prava i dalje rade na uništavanju srpskog naroda.

Ako neko širi govor mržnje to su upravo takve organizacije .

Meni je neshvatljivo da npr. jedna Nataša Kandić bude na proglašenju tzv. Republike Kosova, a da niko iz vlasti ne podnese krivičnu prijavu protiv više nego očiglednog kršenja ustavnog poredka i šurovanja sa teroristima. Čak joj ni rad nije zabranjen , ona i dalje vedri i oblači ovom napaćenom zemljom ....

Ali, ničija nije do zore gorela ...pa neće ni njihova ...jednog dana Srbija će ponovo biti slobodna zemlja

ma sav taj sljam od nevladinih organizacija treba treba izbaciti kroz wc solju

Miladine, to nisu deca "komunistickih glavesina" nego deca komunistickih zlocinaca i kriminalaca.

Pobili su pola Beograda kad su okupirali Beograd ne samo zato sto su te ljude etiketirali kao "saradnike okupatora" nego da bi fizicki napravili mesta za svoj zlocinacki soj. Tako su i napravili najveci "ustaski" grad posle Zagreba. Pod hitno treba uvesti zakon o NVO. Neka osnuju svoje politicke stranke ako veruju u demokratiju. Verovatno sve te nacisticke NVO nemaju vise od 50 clanova, ali kad se oglase kao da ih ima hiljade.

Kakva vlast takva i kolomast.A tako ce biti sve dot;le dok Srbijom vladaju izdajice,nesrbi,sitni profiteri i strani placenici.Tako ce biti kad nas vode sinovi i cerke ustaskog porekla,albanske prostitutke,rakuni prasnjavog izgleda,pijani maloumnici i bradati nacionalisti.A da ne govorimo o debelim i masnim velikohrvatima praseceg izgleda.I tako ce ici sve dotle dok se taj nas srpski narod ne opasulji i ne pcne glavom da razmislja.Manite se austrougarskog bravara u belom odelu koji vam je svirao klavir i govorio sest stranih jezika koliko se secam.Manite se i ostalih civutskih blefera,hostaplera i neprijatelja srpstva i srpskog naroda.Narode,krajnje je vreme za osvescenje.Ne krenete li odmah,bice vam kasno.Od nas i Srbije je ostalo veoma malo.Spasimo bar ovo malo sto je ostalo.Manite se prica o lepom zivotu i blagostanju u Evropi.Bicemo robovi.Manite se Nato prijateljstva i saradnje oni ce nas unistiti do kraja.Branimo srpstvo i nasu otadzbinu jer rezervne nemamo.Oslobodimo se ovog sljama i jarma koji su na doneli.

E tako je kad si okupiran. NVO i ovi na vlasti su dosli na krilima milosrdnog angela. Kandicka je jaca nego baba Boris.

Citat: ,,E tako je kad si okupiran. NVO i ovi na vlasti su dosli na krilima milosrdnog angela. Kandicka je jaca nego baba Boris." Anonimni, nije baš tako. Nego su i Kandicka i ,,baba Boris" iz iste zločinačke, antisrpske fele. Tako da je nama nebitno koji je od pomenuta dva velika neprijatelja srpskog naroda i države jači.

Биљана Ковачевић Вучо је еквивалент Хилари Роден Клинтон.Цинична,одвратна,ружна,злочиначке психологије.Спада у ред јахачица апокалипсе,заједно уз Соњу Лихт,Соњу Бисерко,Борку Павићевић,Наташу Кандић и остале успијуше рађене по укусу Ујка Сема.Рађене су на калуп Мек-Доналдса,што више масноће у дотичној,дотична постаје тијелесно болесна,дакле и ментално.Овој гадури неваља нико ко се побуни против другог усташког круга,устоличеног у Београду.Недавно је написала колумну у "Политици"поводом текста Боре Ђорђевића "Крупно Светски",објаављеног такође у "Политици".Другарица Биљана спроводи медијски холокауст над Србијом,прозивајући све и сваког ко се не уклапа у Биљине тековине.Може ли се очекивати нешто боље од ћерке комунистичког хоштаплера и превејаног лупежа,генерала Вељка Ковачевића?Не може,не никако.Оно што пропагира БКВ и НВО може да прихвати само дебил и неко ко је ментално свезан.Међутим дошло је вријеме да се БКВ и осталим гадурама стане на пут.У преводу,дошло је вријеме да се узму говњиве мотке и да се истим испраше турови.Треба их гонити све до страшног суда.Све те гадуре себи су пуно тога узеле за право.Страну им држи Францетићев потомак.Жути Сакашвили свему овоме даје прећутну сагласност,прави се луд,наиван,шта ли?И диктатор је себи такође,пуно тога узео за право.Он баш поштено зајебава Србију.Али све донекле.Усташплук у Београду је постао модеран.Дедиње врви од усташлука.Чеда шиптар зајебава Србе и србију возикајући се у "бисеру"вриједном 60 000 еура.О раскошном животу да и не причам.И шта год да се напише о другом усташком кругу,сви путеви некако воде ка Дедињу.На Дедињу се такође налази још увијек оно ругло,бијела мермерна плоча,испод које нема ништа.Тамо је била резиденција још једног диктатора,првог високог представника,од којег је другарица Биљана испекла занат.Испекла га је добро.Српски народе у Србији,ако ти је до слободе стало,онда канџије,палице,мотке и остале реквизите у руке.Згази гамад.У супротном...

Evo ja licno i javno kazem da su smrdljivi siptari i balije kao i ustase odpad od ljudskog roda zar nije dovoljno samo sta su radili u toku prvog i drugog svetskog rata pa sad u poslednom u toku devedeseti samo sto kucke kandicka biserko i uco nece da priznaju istinu kao i oni sto te kurvestine i spodobe placaju ili koji podrzavaju te nakaze nisu samo one te koje lazu i laju na POSTENI I CASNI SRBSKI NAROD pogledajte ko nas danas prestavlja sramotna proustaska vlast na celu sa poglavnikom tadicem...Nek laju crvenozuti djavola to su zadnji trzaji naslednika crvene bande koji pokusavaju da nas privole da volimo(nedaj boze) te zlocince kao sto su ustase balije i siptarsku djubrad...Eto kucke imate jos mene da tuzite jer nevolim ono sto nije od BOGA I PRAVDE a vi ste te koje mrzim izdna duse...

Slazem se u potpunosti s Goranom, NeSrbinom i Miladinom. Biserko, Vuco, Kandic -- i one su talog, kao i Siptari u OVK i njihove pristalice.

Ono sto me interesuje je zasto se Batic smatra merodavnim za sva pravno-politicka pitanja kad je on 1. sramota od advokata i pravnicka rupa na svirali (videti clanak "Bqtic pretio svedoku" -- i to u sudnici! i 2. ocigledno politicki pristrasan, sto je dokazao nebrojeno puta sve od vremena kad je bio "ministar" (u slucaju, tog nikogovica navodnice su zaista potrebne).

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevladine organizacije podnele prijavu protiv Ćosića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009

BEOGRAD - Komitet pravnika za ljudska prava Jukom i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopštili su danas da su Okružnom javnom tužilastvu u Beogradu podneli krivičnu prijavu protiv akademika Dobrice Ćosića zbog "izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivnosti"...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nevladin sektor: Krivična prijava protiv Ćosića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2009

Komitet pravnika za ljudska prava Jukom i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopćili su danas da su Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnijeli krivičnu prijavu protiv akademika Dobrice Ćosića zbog "izazivanja nacionalne, rasne i vjerske ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.