Izvor: S media, 16.Nov.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjaci prete izlaskom iz državnih organa!

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu (BNV) Esad Džudžević zapretio je danas da će to Veće pozvati predstavnike Bošnjaka da se povuku iz državnih organa ako se u roku od dva meseca ne poboljša položaj te zajednice.

Kako se navodi u saopštenju, legitimno izabrani predstavnici Bošnjaka u Vladi i Skupštini Srbije su pokazali visoku političku svest dajući konstantnu podršku usvajanju proevropskih zakona.

"Najveći broj proevropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zakona usvojen je sa 126 ili 127 glasova 'za', odnosno uz dva presudna bošnjačka glasa, što je jasna činjenica da su Bošnjaci kao manjina dali svoj puni doprinos evropskom putu Srbije", navodi se u saopštenju.

Jusufspahić: Jeremić preneo naše stavove turskoj strani

Zukorlić: Jedinstvo bez obzira na Beograd

Ugljanin: Moj sin dobio batine, pa pritvoren u policiji

BNV je istovremeno izrazio i "veliko nezadovoljstvo" zbog nepostojanja podrške da Bošnjaci u Srbiji ostvare prava u oblasti službene upotrebe jezika i pisma, kulture, obrazovanja i informisanja na bosanskom jeziku.

Kako se navodi u saopštenju, Džudžević je od predsednika Srbije Borisa Tadića, predsednice Skupštine Slavice Đukić-Dejanović i predsednika Vlade Mirka Cvetkovića zatražio da iniciraju deblokadu ostvarivanja Ustavom i zakonom garantovanih prava sandžačkih Bošnjaka u Srbiji.

"U skladu sa zakonskim ovlašćenjima koje imate, tražimo smenu svih čelnih ljudi u policijskim upravama u sandžačkim opštinama i Novom Pazaru, razrešenje sa dužnosti svih zaposlenih sudstvu, tužilaštvu i zavodima za izvršenje krivičnih sankcija koji su učestvovali u nasilju i kršenju ljudskih prava sandžačkih Bošnjaka", saopšteno je.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.