Bolji uslovi lečenja za male pacijente

Izvor: Blic, 17.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji uslovi lečenja za male pacijente

U Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić” juče su otvorena novoizgrađena odeljenja onkologije i pedijatrijske dnevne bolnice i rekonstruisano odeljenje pulmologije. Pušten je u rad i novi šesnaestoslajsni skener, za koji je iz budžeta Ministarstva zdravlja izdvojeno oko 50 miliona dinara.

Novoizgrađena i renovirana odeljenja obišli su juče ministar zdravlja prof. dr Tomica Milosavljević i državni sekretar doc. dr Nevena Karanović. Tom prilikom ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milosavljević je podsetio da je ministarstvo u poslednje četiri godine za Institut za majku i dete izdvojilo oko 72 miliona dinara i dodao da je rekonstrukcija Instituta finansirana iz kredita Evropske investicione banke u okviru projekta „Hitna rekonstrukcija 20 bolnica u Srbiji” u vrednosti oko 280.000 evra.

Prema rečima direktora Instituta dr Dragutina Tričkovića, rekonstrukcija Instituta obuhvatila je sistem snabdevanja medicinskim gasovima i vakumom, prijemne hirurške i pedijatrijske ambulante, rendgen odeljenje, elektroinstalacije i instalacije vodovoda i kanalizacije u objektu stacionara, izgradnju novog prostora za konsultativne ambulante i dogradnju potkrovlja, odeljenja onkologije i pedijatrijske dnevne bolnice, kao i odeljenje pulmologije.

- Tokom prošle godine u pedijatrijskoj dnevnoj bolnici lečeno je i dodatno ispitivano 2.420 dece, u hirurškoj dnevnoj bolnici je lečeno 2.101 dete, a u ginekološkoj 2.754 pacijenata. Trend u svetu je da se najveći broj pacijenata obrađuje u dnevnim bolnicama i u skladu s tim smo planirali povećanje kapaciteta naše dnevne bolnice i uvođenje smenskog rada - istakao je dr Tričković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.