Blokirana zgrada opštine Kuršumlija

Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokirana zgrada opštine Kuršumlija

KURŠUMLIJA - Opštinsko rukovodstvo Kuršumlije koje čine predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS), Nove Srbije (NS) i Srpske radikalne stranke (SRS), kao i nekoliko odbornika tih stranaka, zaključali su se juče ujutru u zgradu opštine i nisu dozvolili da niko od zaposlenih u toj instituciji uđe u zgradu.

Zaposleni u opštini i rukovodstvo koje čine predstavnici Demokratske stranke (DS), G17 plus i Socijalističke partije Srbije (SPS) pokušali su da uđu u zgradu opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i da odu na svoja radna mesta, ali im je radnik opštinskog obezbeđenja rekao da niko ne može da uđe u tu zgradu.

Lokalna Radio-televizija Kuršumlije objavila je da su štrajkači radikalizovali štrajk glađu i da je zgrada opštine zaključana, kao i snimak izjave odbornika Đure Cahuna koji tvrdi da štrajkači neće dozvoliti da opština ponovo počne da radi dok se ne ispune njihovi zahtevi.

On je zatražio prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića, a od ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića zatražio je da sprovede odluke Ustavnog i Upravnog suda i da ta opština bude tretirana kao i opštine u kojima je Demokratska stranka na vlasti.

Predstavnici rukovodstva iz koalicije DS, G17 plus i SPS o dešavanjima u zgradi opštine obavestili su policiju, ali im je rečeno da će prijava biti prosleđena nadležnom tužilaštvu.

Novoizabrani zamenik predsednika Skupštine Branislav Jovanović kazao je da tim postupkom štrajkači žele da spreče novoizabranu predsednicu opštine Vesnu Jakovljević iz DS-a da prebaci novac budžetskim korisnicima.

- Scenario u zgradi opštine je osmislila lokalna televizija Kuršumlija, koja ih otvoreno podržava, i pre nego što oni započnu bilo kakvu akciju ta televizija je već sve objavila. Ta televizija svakodnevno otvoreno poziva građane na okupljanja, a govor mržnje je neizostavan - rekao je Jovanović i dodao da su škole ostale bez grejanja jer Jakovljevićeva nije danas mogla da prebaci novac za grejanje.

On se nada da će već sutra svi morati da napuste zgradu opštine i da će opština neometano nastaviti da funkcioniše.

- Čim se oslobode prostorije opštine, novo opštinsko rukovodstvo će najpre prebaciti novac budžetskim korisnicima, a zatim će uputiti pismo RRA sa zahtevom da se oduzme dozvola za rad lokalnoj RTV Kuršumlija - rekao je Jovanović.

Dvovlašće u kuršumlijskoj opštini traje više od tri meseca, na jednoj strani je koalicija DSS, NS i SRS, koja ne želi da izvrši primopredaju vlasti, a na drugoj je koalicija DS, G17 plus i SPS.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.