Izvor: Glas javnosti, Beta, 18.Apr.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklom na Zmajevac u čast Dana Zemlje

KRUPANJ - Novoosnovano biciklističko-ekološko društvo "Ekobajk" iz Krupnja juče je povodom Dana Zemlje organizovalo ekološko-biciklističku akciju "Zmajevac 2010".

Članovi Udruženja najpre su se vozili biciklima od Krupnja do pet kilometara udaljenog izletišta Zmajevac, gde su potom priređene raznovrsne aktivnosti na promociji očuvanja životne sredine.

O značaju ekologije govorili su predstavnici Udruženja građana "Iskra" iz Loznice, a organizovano je i čišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Zmajevca.

Održano je predavanje o bezbednosti u saobraćaju, kao i takmičenje u vožnji bicikala na poligonu.

Društvo "Ekobajk" osnovano je krajem oktobra prošle godine i ima 36 članova. Predsednik društva Dušan Žugić rekao je da su osnovni zadaci društva popularizacija ekologije i manje zastupljenih sportova poput biciklizma, paraglajdinga, speleologije i planinarenja.

Dan Zemlje obeležava se 22. aprila, a ustanovljen je na zasedanju Uneska (UNESCO) 1969. godine. Od 1970. godine taj dan se obeležava u više od 180 zemalja sveta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.