Besplatni pregledi povodom Evropskog dana srčane slabosti

Izvor: Blic, 08.Maj.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni pregledi povodom Evropskog dana srčane slabosti

Povodom Evropskih dana srčane slabosti koji će trajati od 8. do 10. maja, danas je od 11 do 13 časova na platou ispred Skupštine opštine Stari grad u Makedonskoj ulici, postavljen štand Kliničkog centra Srbije gde će bolesnici besplatno moći da izmere krvni pritisak i naprave analizu krvne slike, rekla je portparol Hitne pomoći doktorka Nada Macura.

Na štandu Kliničkog centra Srbije održava se i javna prezentacija problema srčane slabosti, od koje, prema rečima doktorke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Macura, u Srbiji oboljeva i umire veliki broj građana.

U utorak, 10. maja, od 10 do 12 časova planiran je dan "Otvorenih vrata" u Kliničkom centru Srbije, u okviru kojeg će biti održan osnivački sasatanak udruženja bolesnika sa srčanom slabošću, prezentacija o novinama i dijagnostici i besplatno podeljen informator za bolesnike.

Rukovodilac sastanka je predsednik Radne grupe za srčanu insuficijenciju udruženja kardiologa profesor doktor Petar Seferović.

Bolesnicima će u Kliničko bolničkom centru biti besplatno meren krvni pritisak i radjena analiza krvi, a biće im deljen i štampani materijal.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatno merenje krvnog pritiska

Izvor: B92, 08.Maj.2011

Povodom Evropskih dana srčane slabosti koji će trajati od 8-10. maja, danas je od 11 do 13 časova na platou ispred Skupštine opštine Stari grad u Makedonskoj ulici, postavljen štand Kliničkog centra Srbije gde će bolesnici besplatno moći da izmere krvni pritisak i naprave analizu krvne slike,...

Nastavak na B92...

U DVE SAOBRAĆAJKE DVOJE POVREĐENO

Izvor: Kurir, 09.Maj.2011, 11:49

BEOGRAD - Hitna pomoć je tokom protekle noći obavila 107 intervencija od kojih osam na javnom mestu i u tom periodu dogodila su se dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene...U saobraćajnom udesu, koji se dogodio na Kružnom putu u Kijevu muškarac oko 30 godina zadobio je povredu slabinskog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.