Beogradskom centru za bezbednost  stiglo preteće pismo

Izvor: RTS, 14.Feb.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradskom centru za bezbednost stiglo preteće pismo

Beogradskom centru za bezbednosnu politiku (BCBP) juče je stiglo pismo s pretećom porukom, BCBP navodi u saopštenju za medije, slično pismo stiglo je i drugim organizacijama civilnog društva. Ministarstvo pravde osudilo pretnje civilnom društvu. 
"Bićete uništeni od prvog do poslednjeg", poruka je u pretećem pismu koje je stiglo na adresu Beogradskog centra, u kojem napominju da su pretnje prijavili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policiji, te da će protiv potpisnika pisma podneti krivičnu prijavu.
U Beogradskom centru za bezbednosnu politiku od nadležnih institucija očekuje u narednom periodu reakciju u skladu sa zakonom, a na državne zvaničnike i medije apeluju da "ne doprinose daljem širenju atmosfere neprijateljstva prema organizacijama civilnog društva". 
Ministarstvo pravde najstrožije osuđuje pretnje upućene Beogradskom centru za bezbednosnu politiku i drugim organizacijama civilnog društva i poziva nadležne organe da posebnu pažnju posvete ovom slučaju. 
Ministarstvo ističe da predstavnici civilnog sektora svakodnevno svojim radom doprinose unapređenju društva u svim aspektima kako bi građani živeli u demokratskoj i uređenoj državi.
Ministarstvo ukazuje da su nevladine organizacije važna i neophodna karika koje unapređuju rad državnih institucija, ali i ukazuju na probleme koje treba rešiti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.