Beogradska vlast ocenjena pozitivno

Izvor: B92, 27.Dec.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska vlast ocenjena pozitivno

Beograd -- Čak 60 odsto žitelja prestonice misli da se Srbija kreće u lošem pravcu, ali da glavni grad ide dobrim putem misli više od polovine Beograđana.

Kao najveći problem Beograda vide nezaposlenost, loš saobraćaj i porast nasilja i kriminala, dok izgradnju mostova prepoznaju kao najveći napredak.

Kao đaci u klupama, predstavnici gradske vlasti sa gradonačelnikom Đilasomna čelu pun školski čas slušali su ocene Beograđana o njihovom radu u protekloj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godini.

I dok za Srbiju čak 60 odsto žitelja glavnog grada smatra da ide u lošem pravcu, više od pola Beograđana gradskoj vlasti daje pozitivnu ocenu.

"Ne samo što više ima onih koji misle da Beograd ide u dobrom pravcu, već to napreduje u odnosu na april 2009. kad je 45% mislilo da Beograd ide u dobrom pravcu. Sada misli 55%. Nije specijalan napredak u odnosu na prošlu godinu, ali ovo govori kao neka prva ocena da ova gradska uprava obavlja nešto što se građanima dopada”, rekao je Srđan Bogosavljević iz Ipsis Stratedžik marketinga.

Stanovnici prigradskih opština manje su zadovoljni, a i veći su pesimisti nego stanovnici centra grada.

Ipak, skoro dve trećine Beograđana saglasno je da je nasilje u glavnom gradu u porastu, a samo 7 odsto misli da je nasilja manje.

"Mladi se žale na saobraćaj i nezaposlenost, a stariji na korupciju, nizak standard i kriminal”, dodaje Bogosavljević.

Najvažnija dostignuća gradske vlasti za Beograđane su rekonstrukcija Gazele i izgradnja mosta preko Ade, ali i ono što je opozicija najviše kritikovala - raseljavanje Roma iz nehigijenskih naselja i uklanjanje pa vraćanje platana na rekonstruisani Bulevar kralja Aleksandra.

Više od tri četvrtine Beograđana ponosno je na Sajam knjiga i teniski turnir, međutim čak 77% ne ponosi se održavanjem Parade ponosa.

"Tim pre mislim da je veliko dostignuće što se to nekako održalo i da je prošlo onako bez prekidanja Parade. Ali da se zna da građani nisu baš srećni šta to postoji”, kaže Bogosavljević.

Pozitivnu ocenu rada dobili su Gradsko zelenilo i Čistoća, kao i pijace, a građani su i dalje nezadovoljni čišćenjem ulica od snega kao i Parking servisom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.