Izvor: Glas javnosti, 02.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza ponovo u crvenom

BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi prethodna nedelja počela je sa neznatno pozitivnim vrednostima indeksa ali je sredinom sedmice usledio drastičniji pad i oni su, po ko zna koji put još jednu nedelju okončali u „crvenom“. Indeks najlikvidnijih akcija Beleks 15 zabeležio je pad na nedeljnom nivou od 0,89 odsto dok je pad kompozitnog indeksa Belekslajn u istom periodu bio 2,23 odsto.

Ukupan promet u nedelji između 26. i 30. januara prešao je 730 miliona dinara, što je u poređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa nedeljom pre više za oko 135 odsto, izjavila je rukovodilac sektora analizer „Fima fasa“ Tijana Cvetković, a prenosi Beta. Tome je doprinela zapaženija transakcija akcijama kikindskog „Baninija“ od blizu 259 miliona dinara. Zahvaljujući tome, „Baninijevim“ akcijama se ubedljivo najviše trgovalo, kazala je Cvetkovićeva.

Značajnije promete ostvarile su i AIK banka i „Alfa plam“, od 162, odnosno 53 miliona dinara.

Trgovano je sa ukupno 146 emisija akcija od kojih je samo 21 ostvarila rast cene, 60 je bilo u minusu, dok je kod 65 cena ostala ista.

SLABO UČEŠĆE STRANACA

Na nedeljnom nivou, rast prometa na Beogradskog berzi bio je 134 procenta. Učešće stranih investitora bilo je oko trideset procenta, a oko dve trećine prometa ostvareno je na vanberzanskom tržištu. Obveznice Republike Srbije učestvovale su u ukupnoj vrednosti trgovanja sa 23,26 odsto, dok je preostalih 76,74 odsto prometa ostvareno u segmentu prometa akcijama.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indeksi u minusu i prošle nedelje

Izvor: B92, 02.Feb.2009

Beograd -- Na Beogradskoj berzi prethodna nedelja počela je sa neznatno pozitivnim vrednostima indeksa, ali je usledio drastičniji pad i oni su nedelju završili u minusu...Indeks najlikvidnijih akcija je zabeležio pad na nedeljnom nivou od 0,89 odsto dok je pad kompozitnog indeksa Belexline u istom...

Nastavak na B92...

Većina akcija u minusu

Izvor: Danas, 02.Feb.2009

Ovonedeljeno trgovanje na Beogradskoj berzi startovalo je sa 183 transakcije i ostvrenim prometom od 52 miliona dinara. Aktivno je bilo 46 emisija akcija, od kojih većina (njih 18) beleži pad cene, dok je u plusu završilo njih 11. Ta razlika doprinela je da glavni indeksni pokazatelji ponovo popuste...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.