Beograd pomaže žrtvama nasilja

Izvor: Istinomer.rs, 28.Dec.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd pomaže žrtvama nasilja

"Grad Beograd će nastojati da od sledeće godine (2011.), pa u periodu od dvanaest meseci, finansijski pomogne ženama koje su pretrpele neki vid nasilja." Ideja je da grad ženama žrtvama nasilja, nakon što izađu iz Sigurne kuće, dodeli novčanu pomoć i pomogne u zapošljavanju. Prema rečima zamenika gradonačelnika reč je o pomoći u iznosu od 11.000 dinara za žene sa jednim detetom, koje imaju prebivalište u Beogradu. Za svako sledeće dete dobiće još 5.000 dinara.
Prvi korak je već načinjen potpisivanjem protokola o saradnji sa Sigurnom kućom.
"Sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić i koordinatrorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević potpisali su danas protokol o pomoći žrtvama porodičnog nasilja, na osnovu kojeg će Beograđanke koje napuštaju Sigurnu kuću dobiti finansijska sredstva."
Tanjug, 24. 12. 2010. godine


Odluka o pomoći ženama žrtvama nasilja doneta je u aprilu 2011. godine.
"Sve žene koje su u Sigurnoj kući u Beogradu, a prijavljene su na adresi u Beogradu, u narednih 12 meseci dobijaće mesečnu pomoć od 11.000 dinara, odlučeno je na jučerašnjoj sednici gradske skupštine."
Press, 13. 4. 2011. godine 


Istinomer obećanje zamenika gradonačelnika ocenjuje kao ispunjeno.

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.