Beograd dočekao vicešampione

Izvor: Akter, 16.Sep.2014, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dočekao vicešampione

Više od 20.000 ljudi okupilo se večeras ispred Starog dvora da pozdravi članove košarkaške reprezentacije Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na šampionatu sveta, reprezentativke Srbije u streljaštvu, koje su postale prvakinje sveta, i rvača Davora Štepaneka, koji je osvojio zlatnu medalju na svetskom prvenstvu

Na najpoznatiji balkon >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u Beogradu, koji je postao simbol sportskih uspeha, prvi je izašao Štepanek, prvak sveta u kategoriji do 66 kilograma, a pridružile su mu se Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković, osvajačice zlatne medalje u gađanju vazdušnim pištoljem.

Veoma mi je drago što sam prvi rvač u istoriji koji je dočekan ovde. Prvi deo sna mi se ostvario, a drugi deo će posle Rija i nadam se da čemo se tada videti na istom mestu, rekao je Štepanek.

Naša najtrofejnija olimpijka Jasna Šekarić, koja će u Riju osmi put učestvovati na Olimpijskim igrama, kazala je da je uzbuđena što prvi put stoji na čuvenoj terasi.

Naš sport, nažalost, nije takav da mogu da doživim ovakve ovacije, pa sam baš uzbuđena. Bilo je veoma teško, ali kada nas ovako dočekate, sigurno ćemo se opet vratiti sa medaljama, rekla je Šekarić.

Tada su na red stigli novi heroji nacije, koji su našu košarku vratili u svetski vrh, a mikrofon je prvi uzeo selektor Aleksandar Đorđević, koji je na istom mestu bio još 1995. godine, tada kao igrač.

Ovo je sportsko srce Srbije. Ovaj balkon je izmišljen 1995. godine, tu su bile moje kolege i saigrači, a sada su tu ovi predivni momci. Došli smo da vam se zahvalimo što ste nam dali snagu da odradimo ono zbog čega smo pre dva meseca počeli da radimo da bismo osvojili medalju, rekao je Đorđević.

Potom su, uz ovacije okupljenih, na balkon počeli da izlaze "srebrni" košarkaši, koji su sa navijačima otpevali novu, popularnu himnu reprezentacije "Igraj i pobedi".

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas istakao je da su Đorđević i njegovi saradnici sa velikim uspehom nastavili posao koji je započeo prethodni selektor Dušan Ivković i najavio nove uspehe.

.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.