Bas kard sistem u Smederevu krajem aprila

Izvor: Glas javnosti, 24.Apr.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bas kard sistem u Smederevu krajem aprila

SMEDEREVO - Smederevska "Lasta" krajem aprila uvodi jedan od najmodernijih automatskih sistema za prodaju karata, praćenje i upravljanje voznim parkom, što će Smederevo svrtstati među gradove sa modernim i kvalitetnim javnim prevozom u Evropi, rečeno je u tom preduzeću.

Bas kard sistem podrazumeva potpunu kontrolu nad sistemom za automatsku naplatu i kontrolu naplate karata na autobuskoj stanici, u gradskom, prigradskom i međumesnom prevozu putnika. U cilju poboljšanja kvaliteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << usluge prevoza, njime je obuhvaćena i kontrola poništavanja karata, odnosno registrovanje putnika.

Sistem ovog tipa, prvi put u Srbiji, "Lasta" je uvela u Smederevskoj Palanci 2009. godine, a Smederevo je druga poslovnica gde će biti uveden novi informacioni sistem.

Informacioni sistem omogućava praćenje i dobijanje preciznih podataka o kretanju vozila u realnom vremenu. Vozila će biti opremljena GPS uređajima pomoću kojih će moći da se prati brzina, odstupanja sa zadate trase, potrošnja goriva, kao i da se odredi tačno vreme polaska i poštovanje reda vožnje.

"Lasta" će takođe vršiti kontrolu snabdevanja gorivom, rad terenske kontrole, evidentiranje radnog vremena zaposlenih, a biće unapređen i rad dispečerske službe.

Vozila su opremljena i uređajima za izdavanje i kontrolu karata, fiksnim i mobilnim uređajima sa i bez validatora.

Bas kard sistem se zasniva na korišćenju novih kartica. Mesečne kartice zameniće dosadašnje pretplatne karte, a nove kartice za plaćanje prevoza i drugih staničnih usluga su vrednosne.

U upotrebi su i nove, redizajnirane papirne pojedinačne i peronske karte sa barkodom.

Novi sistem u Smederevu uvodi i nova automatizovana peronska vrata sa čitačem. Puštanje u rad novog sistema u Lasti očekuju do kraja aprila, uz napomenu da će za povlašćeni prevoz važiti popust kao i do sada. Lica starija od 65 godina biće prva kategorija putnika koja će dobiti nove BUS kartice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.