Banjac: Vlada sutra o poskupljenju gasa

Izvor: Glas javnosti, 29.Sep.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjac: Vlada sutra o poskupljenju gasa

BEOGRAD - Vlada Srbije mogla bi sutra da razmatra predlog o poskupljenju gasa za 15 odsto, izjavio je pomoćinik ministra za infrastrukturu i energetiku Srbije Miloš Banjac.

On je nakon sastanka Radne grupe za praćenje snabdevanja energijom i energentima u grejnoj sezoni 2011/2012. kazao da je Srbijagas podneo zahtev za poskupljenje gasa i da je Agencija za energetiku Srbije dala mišljenje da je to poskupljenje opravdano.

"Sada je ostalo da ministarstva daju mišljenje i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da se zatim predlog uputi Vladi Srbije. Dok ministarstva ne vide da li smatraju da je to poskupljenje opravdano ne mogu da vam kažem da li će gas poskupeti", kazao je Banjac.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je ranije da bi gas u Srbiji trebalo da poskupi od 1. oktobra u proseku za 15 odsto, odnosno oko 10 odsto za domaćinstva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.